Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Πρωτοφανής κλοπή !


Εδώ και 12 μήνες συντελείται μια πρωτοφανής κλοπή του οικογενειακού εισοδήματος με πρόσχημα την υψηλή διεθνή τιμή πετρελαίου. Τι έχει κάνει για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο; Εξαγγέλλει μέτρα, ξανα-εξαγγέλλει μέτρα, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε κανένα.

- Πέρυσι στις 23/4/2008, η διεθνής τιμή του πετρελαίου (μπρεντ) ήταν 113,82 δολάρια και η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα 1,141 € ανά λίτρο.

- Σήμερα που τιμή του μπρεντ μετά βίας αγγίζει τα 50 δολάρια, δηλαδή έχουμε μείωση 55%, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα έχει μειωθεί μόνο 19,3%.

Γιατί δεν μειώνεται λοιπόν αναλόγως και η τιμή πώλησης της βενζίνης στην αντλία; Πού οφείλεται αυτή η διαφορά 55% στην πρώτη ύλη (πετρέλαιο) και 19% στο τελικό προϊόν;

Πιστεύουμε ότι η κερδοσκοπία δεν αντιμετωπίζεται με μονομερή μέτρα, που στόχο έχουν να εξαντλήσουν τελικώς τον τελευταίο και πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας. Χρειάζεται πολιτική, απαιτείται η εφαρμογή των νόμων, η εφαρμογή των πολιτικών ανταγωνισμού, ενάντια στους κερδοσκόπους και τα καρτέλ, ενάντια σε όλες εκείνες τις παράνομες συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν τελικά το κοινωνικό σύνολο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά