Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

25η Μαρτίου 2010

Κανείς δεν θα συγχωρήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, αν ακολουθήσει το καταστρεπτικό παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή που είχε τη δυνατότητα πέρυσι τέτοια εποχή να λάβει μέτρα και να σώσει την κατάσταση, όπως έκαναν οι Ιρλανδοί- και ησύχασαν. Αντί να ακολουθήσει τους σοφούς Ιρλανδούς ο Καραμανλής προτίμησε να εμπαίζει τους εταίρους μας με ελληνικές στατιστικές, να καθυστερεί, ελπίζοντας ότι θα σώσει την καρέκλα του και μετά έξι μήνες κήρυξε εκλογές, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ας σταματήσουν οι αηδίες ότι «άλλα έλεγε το ΠαΣοΚ προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα»: κανείς δεν ψήφισε το ΠαΣοΚ για την πράσινη ανάπτυξη, για να αποκτήσει η χώρα υπουργεία Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη και άλλα που οι ονομασίες τους θυμίζουν τα υπουργεία της Ωκεανίας του οργουελιανού «1984» ή για να βλέπει από την τηλεόραση online τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου σε μια αναστροφή του επίσης οργουελιανού Βig Βrother.

Το ΠαΣοΚ υπερψηφίστηκε πανηγυρικά γιατί κανείς δεν άντεχε να ξαναδεί Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό- να λέει ψέματα επί ψεμάτων, να χαντακώνει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα· κανείς δεν άντεχε τα σκάνδαλα και την ανικανότητα, την ψυχρή αδιαφορία των κυβερνώντων για ό,τι είχε σχέση με τα κοινά και το παθιασμένο ενδιαφέρον τους για την καριέρα τους, τα παιδιά τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους.

Ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση: όταν τα spreads ήσαν ξανά 340 μονάδες πέρυσι τον Μάρτη, είχε προειδοποιηθεί από τις Βρυξέλλες ότι ή θα έπαιρνε μέτρα όπως οι Ιρλανδοί ή θα παραδινόταν στην απληστία των αγορών. Προτίμησε την απραξία, να κυλήσει ο καιρός μήπως και γίνει θαύμα και παραμείνει πρωθυπουργός- και τελικά προκήρυξε εκλογές όταν κατάλαβε πως τίποτα δεν τον έσωζε. Ο Κώστας Καραμανλής ροκάνιζε για το συμφέρον του τον χρόνο και ο χρόνος ροκάνιζε τα συμφέροντα της χώρας.

Το κρίσιμο για μας Συμβούλιο Κορυφής θα γίνει στην εξαιρετικής σημασίας 25η Μαρτίου- ας ελπίσουμε, ημερολόγιό μου, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα τιμήσει την ημέρα με τον τρόπο που της αξίζει και μας αξίζει- θα δηλώσει δηλαδή ρητά και ξεκάθαρα στους συναδέλφους του: εμείς Ευρώπη ξέρουμε, όχι ΔΝΤ και ανοησίες· πείτε μας τι να κάνουμε και θα το κάνουμε- εμείς από την ευρωζώνη δεν αποχωρούμε και θα είμαστε αυτοί που θα κλείσουν την πόρτα, αν κάποιοι κάποτε τη διαλύσουν.
  Άλλη εθνική στρατηγική από αυτή δεν υπάρχει. 

Διόδωρος Κυψελιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΞΕΛΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΡΥΦΤΟΣΤΑΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΕΝΤΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε φίλε όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να αγοράζω όλες τις εφημερίδες.
    Αν έχεις κάτι παραπάνω να μου το στείλεις.
    Το κρυφτοσταικουρικός το εκλαμβάνω ως αστείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά