Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ομερτά

Ώστε ο Μαντέλης η διαφθορά. Ο Μαντέλης η διαπλοκή. Ο Μαντέλης η σαπίλα η κρατική. Ο Μαντέλης η παράλυτη, ανίκανη, Βουλή.

Να πέσει και να σκάσει από τα γέλια το μικρό παιδί. Γουρλώνουν τα μάτια οι τάχα μου αποσβολωμένοι πολιτικοί. Τι λες μωρέ. Διακόσια χιλιάρικα η μίζα η γερμανική. Σαν να μην ξέρουν. Σαν να ανακάλυψαν την Αμερική. Σαν οι ίδιοι οι σημερινοί αυτόκλητοι εισαγγελείς να είναι παρθένες χωρίς ραφή. Σαν να ζουν σε μια άλλη χώρα μακρινή. Ολόιδιοι με τον Μαντέλη.

Ακόμα χειρότεροι αυτοί. Οχι επειδή μόνο στα παντελόνια μοιάζουν με άντρες κανονικοί. Αλλά κυρίως επειδή σφυρίζουν αδιάφορα χωρίς ντροπή. Το ίδιο χειρότεροι και οι άλλοι. Οι κοινοί θνητοί. Δεκάδες χιλιάδες επωφελήθηκαν από τη φούσκα του Μαντέλη την εκσυγχρονιστική. Λίγο-πολύ μέσα κι αυτοί στη διαπλοκή. Εργατοπατέρες, επιτροπάρχες, μικρομεσαίοι φοροφυγάδες. Σχεδόν το σύμπαν των ελεύθερων επαγγελματιών-εκείνων τουλάχιστον- που είχαν μετατρέψει τον ΦΠΑ σε χαρτί τουαλέτας έβγαλαν έναν σκασμό λεφτά καλύπτοντας και καλυπτόμενοι πίσω από μια αόρατη Ομερτά. Τώρα όλο οργή, κατάρα και επαναστατική κραυγή. Αντί δηλαδή ν΄ ανάψουν μια χοντρή λαμπάδα στο βάρος του Μαντέλη και μια μικρότερη στο ύψος του Σημίτη, μουντζώνουν το πολιτικό σύστημα που τους μετέτρεψε μέσα σε χρόνο ρεκόρ από Αλβανούς σε Ευρωπαίους, πιο ψηλά ακόμα και από τους Γερμανούς. Αυτό το σύστημα φούσκωσε τις τσέπες τους. Αυτό επιχορήγησε τις βιλάρες τους. Απ΄ αυτό το σύστημα προήλθαν τα φράγκα που ακούμπησε η κυρία για να πασαλείψει με χρυσάφι τα κάλλη της. Πώς γίνεται μωρέ ένα ερείπιο στον Κεραμεικό να κοστίζει περισσότερο από ένα διαμέρισμα στο Βερολίνο που παράγει και μοσχοπουλάει το καλύτερο ευρωπαϊκό προϊόν; Απλό. Με του Μαντέλη το... φουσκωτό! Μα δεν το καταλάβατε; Ο Μαντέλης ζει και βασιλεύει. Ενας στους δύο νεοέλληνες μικρός, μεσαίος, μεγάλος Μαντέλης! 

Δ.Δανίκας-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά