Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Χαστούκι από ΔΝΤ-ΕΕ στον Ούγγρο Σαμαρά

Ο Βίκτωρ Ορμπάν πριν λίγους μήνες εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, κερδίζοντας τους Σοσιαλιστές, που επί των ημερών τους η χώρα προσέφυγε στο ΔΝΤ, με πολύ μεγάλη διαφορά. Είχε υποσχεθεί "επαναδιαπραγμάτευση" των όρων του δανεισμού της χώρας από το ΔΝΤ, γρήγορη "έξοδο" από αυτό κλπ.

Αυτά είχε δει τότε ο Σαμαράς, όπως έχουμε γράψει, κι αποφάσισε να εφαρμόσει το... "Κάν'το όπως ο Βίκτωρ". Έτσι άρχισε να μιλάει για "έξοδο από το μνημόνιο" και άλλα τέτοια φαιδρά, υποσχόμενος ό,τι κι ο Ορμπάν.

Δυστυχώς για τον φίλο Βίκτωρα η προσγείωση από το προεκλογικό λαϊκισμό στην μετεκλογική πραγματικότητα ήρθε γρήγορα. Το ΔΝΤ δεν σηκώνει "μαγκιές" τέτοιου τύπου, ούτε ασχολείται με τις οικονομικές ακροβασίες κανενός Ορμπάν, Σαμαρά ή Λαζαρίδη. Θέλει αποτελέσματα. Έτσι πάγωσε το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ουγγαρίας προειδοποιώντας ότι η Βουδαπέστη πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα για να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος. Η αναστολή των συζητήσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ με την Ουγγαρία σημαίνει ότι η χώρα παύει να έχει πρόσβαση στα υπόλοιπα κονδύλια που προβλεπόταν από το συνολικό πακέτο των 25,1 δισ. δολαρίων, μέχρι να συμμορφωθεί.

Αυτά, για να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ανευθυνότητας του Προέδρου Αντώνη.
rigillis.blogspot.com 
Περισσότερα για το θέμα εδώ

6 σχόλια:

  1. Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ,
    ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΧΟΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΙΔΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πράσινο λιβανιστήρι", εύχομαι να μην τρίβεις τα μάτια σου το Φθινόπωρο... δεν γλιτώνεις...θα την χάσεις τη μπάλα, σε βλέπω να κρατάς μεγάλη φωτογραφία του Καραμανλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε.. Ε.. Έρχεται , μη ξεχάσει μόνο τον Ρουσόπουλο και τους κουμπάρους του..για γέλια και για κλάματα είσαστε ρε δεξιοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανίκανη και επικίνδυνη Δεξιά έφθασε την Ελλάδα στο έσχατο σημείο εξευτ ελισμού..

    Με τον θλιβερό κατήφορο που έχουν πάρει θα διασπαστούν σίγουρα..

    Το κόμμα τους έχει πάρει τον δρόμο χωρίς γυρισμό..

    Να ξαναφέρουν τον πρώην καταλληλότερο να γελάσει όλη η Ελλάδα..

    Για κλάματα είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για 11 χρονια η πηγη του κακου ηταν ο Μητσοτακης τωρα ο Καραμανλης τελικα θα το πιστεψετε λεγε λεγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .... πως εχουν κανει πλυση στον εγεφαλο ...ο ενας να τα ριχνει στον αλλο και η ΕΛΛΑΔΑ να βουλιαζει ...ειναι για γελια και για κλαματα ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ;; ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ...ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ..ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά