Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κορόιδα Ιταλιάνοι!

Φίλος της στήλης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο για δουλειές και κάθισε να πάρει τον καφέ του στο ιστορικό καφενείο Zucca in Galleria, με την πρόθεση μαζί με τον καφέ να έπαιρνε και κάτι από την αύρα που είχαν αφήσει εκεί ο Βέρντι και ο Τοσκανίνι. Παρήγγειλε έναν καπουτσίνο και ένα κρουασάν σοκολάτας. Ο λογαριασμός ήταν μόλις 2,10 ευρώ!
Όσο για την ποιότητα των εδεσμάτων, αφήστε καλύτερα - η ανάμνησή της τον έκανε να την εκθειάζει σε άψογο δεκαπεντασύλλαβο... Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι κορόιδα είναι οι φίλοι μας οι Ιταλοί; Από τη μια πλευρά, δεν ξέρουν πόσο εύκολα βγαίνουν τα λεφτά, όταν χρεώνεις υπερβολικές τιμές, εκμεταλλευόμενος τη ματαιοδοξία και την ξιπασιά των ανθρώπων.
Από την άλλη πλευρά, δεν ξέρουν ούτε τι λεβεντιά είναι το κιμπαριλίκι να πληρώνεις την τριπλάσια τιμή για προϊόντα τρεις φόρες χειρότερα σε ποιότητα. Τόσο πίσω βρίσκονται οι άνθρωποι εκεί στον Βορρά! Τα σημειώνω αυτά ως τονωτικά του ηθικού μας, διότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα κομπλεξάκι έναντι των Ιταλών, με τους οποίους μας κολακεύει να συγκρινόμαστε...
Σ.Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά