Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μπορούν να βρουν κοινές θέσεις

Αν μη τι άλλο, η οικονομική κρίση που ζούμε έχει και μερικά καλά. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα δύο μεγάλα και σοβαρότερα - όπως αποδείχθηκε από την υπόθεση του Μνημονίου - κόμματα μπορούν επιτέλους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αντί να υπερτονίζουν αυτά που τους χωρίζουν, να εστιάζουν σε αυτά που τους ενώνουν.
Δηλώσεις όπως αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου περί ενδεχόμενης στήριξης μετά τις επερχόμενες εκλογές μιας μη αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσαν, την εποχή της παντοδυναμίας του Ανδρέα Παπανδρέου, σε διαγραφές με συνοπτικές διαδικασίες.
Σήμερα όμως αντιμετωπίζονται με νηφαλιότητα, ακόμη και με ανακούφιση από κάποιους σκεπτόμενους πολίτες. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας και καταστροφής της χώρας υποχρεώνει τα κόμματα να μην αναλώνονται σε στείρες αντιπαραθέσεις και να μη χτίζουν - σώνει και καλά - διαχωριστικές γραμμές, αλλά να ετοιμάζουν τη συνεργασία που έρχεται.
Είναι φανερό ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, αλλά δεν πετύχει την αυτοδυναμία, τότε ο κ. Σαμαράς θα αναζητήσει τον πιο αξιόπιστο εταίρο. Αυτός δεν είναι ούτε το ΛΑΟΣ, το πιο απρόβλεπτο από τα κόμματα λόγω της ιδιοσυγκρασίας του αρχηγού του, ούτε τα κόμματα της Αριστεράς. Ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ επειδή είναι φανατικοί πολέμιοι του Μνημονίου, η Δημοκρατική Αριστερά διότι τα στελέχη της απλώς περιμένουν τις εκλογές για να εισπράξουν εκλογικά οφέλη από την έντεχνα αντιμνημονιακή στάση τους. Μένουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμμαχία - αν μπει στη Βουλή.
Οταν οι Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη διακυβέρνηση της Βρετανίας, συνέταξαν και συνυπέγραψαν ένα πολυσέλιδο Μνημόνιο Συνεργασίας που περιελάμβανε με καταπληκτική λεπτομέρεια τις πολιτικές στις οποίες μπορούσαν τα δύο κόμματα να προχωρήσουν μαζί.
Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την υλοποίηση του PSI και της δανειακής σύμβασης αλλά και το νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία δείχνουν ότι, παρά τις διαφωνίες τους, τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν να βρουν κοινές θέσεις για το μέλλον της χώρας. Και είναι βέβαιο ότι μπορούν να σχεδιάσουν μαζί ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
 

Του Νότη Παπαδόπουλου-ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

  1. Μπορεί να βρουν κοινές θέσεις, γιατί έτσι αρέσει και στους εργοδότες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, "ψηφοφόρους" θα μπορέσουν να βρουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο χρονών είσαι aliea; Θα ρωτήσεις τι σχέση έχει αυτό . Εχει και παραέχει αρκεί να πεις την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοξαναλέω.Οποιος σήμερα ψηφίζει κάποια απο τα δυο κόμματα ή έχει σχέση εξουσίας,χρήματος,(συμφέρον)ή φοράει παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά