Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αξιολόγηση; Το άλλο με τον Τοτό;

Και η αξιολόγηση στην υπηρεσία του … «μνημονίου». Τελικά το μόνο που βγαίνει ως συμπέρασμα από τις χθεσινές εξαγγελίες Ρέππα είναι ότι … περισσότερα χρήματα δεν πρόκειται να πάρετε! Κατά τα’ άλλα τα περί αξιολόγησης παραμένουν θολά και ως ένα βαθμό χωρίς καμία ουσιαστική διαφοροποίηση από ότι ίσχυε (;) μέχρι σήμερα.
Πιο αναλυτικά:

Ακόμα ένα χτύπημα στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων που μένουν χωρίς προαγωγές και αυξήσεις έως το 2014. Όπως προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα ισχύσει από το 2013. Οι πρώτες κρίσεις θα γίνουν εντός του 2014, κι έως τότε δεν προβλέπεται να γίνουν προαγωγές και οι αντίστοιχες μισθολογικές αυξήσεις και να δοθούν τα πριμ παραγωγικότητας, όπως προβλέπονταν από το νέο μισθολόγιο. Τον Νοέμβριο του 2012 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπογράψουν με τους προϊσταμένους τους, ένα συμβόλαιο απόδοσης.
Το συμβόλαιο αυτό θα καθορίζει και τους στόχους της υπηρεσίας, οι οποίοι εάν επιτευχθούν σε ποσοστό μέχρι και 90% τότε οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ως μπόνους μισό ή και έναν μισθό ετησίως, ανάλογα και με την ατομική απόδοση.  Πολύ ανοιχτοχέρης ο Ρέππας!
Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, στην αξιολόγηση θα λαμβάνονται υπόψη τρεις παράμετροι: η διοικητική ικανότητα, η συμπεριφορά και η απόδοση. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν έχει σχέση με απολύσεις, αποτυπώνει το επίπεδο επάρκειας υπάλληλων και υπηρεσιακών μονάδων, ενώ το κράτος θα μπορεί βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών.
Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δω το «συμβόλαιο απόδοσης»! Στην ουσία για να μη ξεγελιόμαστε οι όροι θα καθορίζονται όπως και σήμερα από τον εκάστοτε προϊστάμενο, η κρίση επίσης από τον ίδιο και στην ουσία για άλλη μια φορά ουσιαστική αξιολόγηση δεν πρόκειται να υπάρξει!
Για όσους αμφιβάλλουν υπομονή μέχρι την επόμενη δεκαετία…
 http://ra64.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά