Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Υποσχέσεις στο κενό

Είναι γνωστό ότι η απώλεια της ψυχραιμίας είναι κακός σύμβουλος. Και αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και λίγο καιρό στη Νέα Δημοκρατία. Καταλαβαίνουν πως δεν μπορούν να προσβλέπουν πια σε προσχωρήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι οι διαρροές από τον Καρατζαφέρη πάνε προς τη φασιστική «Χρυσή Αυγή», αντιλαμβάνονται ότι κάποια ζημιά θα τους την προκαλέσει οπωσδήποτε ο Καμμένος και το μόνο που βρίσκουν να κάνουν είναι να καταφεύγουν σε γνωστές και καταδικασμένες πρακτικές. Υπόσχονται πολλά και σε πολλούς.
Λένε, για παράδειγμα, ότι θα μας απαλλάξουν από το τέλος ακινήτων. Μακάρι. Αλλά πρέπει να βρουν ισοδύναμο έσοδο. Και είναι βέβαιο ότι δεν το έχουν. Πριν από λίγο καιρό δεν ήταν που ο Σαμαράς δεν δεχόταν περικοπές στις επικουρικές; Επιβλήθηκαν, όμως. Γιατί δεν εμφάνισε κάποιο ισοδύναμο έσοδο για να τις προστατεύσει; Προφανέστατα επειδή δεν το είχε.
Τον άκουσα χθες να προβάλλει δύο επιχειρήματα. Είπε ότι
ήδη έχει προβλέψει στο Ζάππειο 1 ή 2 -δεν είμαι βέβαιος ποιο- περικοπές 18,4 δισ. από σπατάλες. Και, παράλληλα, επικαλέστηκε τα όσα έρχονται στο φως για κομπίνες και απάτες σε βάρος δημόσιου χρήματος, για συντάξεις και επιδόματα «μαϊμού». Και ο ένας και ο άλλος ισχυρισμός ισοδυναμούν με αέρα κοπανιστό. Καμία μελέτη για σπατάλες δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, θα την είχε δημοσιοποιήσει όλο αυτό το διάστημα ή θα το έκανε τώρα.
Κι όσο για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη λεηλασία των Ταμείων, δυσκολεύομαι να καταλάβω τι σόι προεκλογικό όφελος μπορεί να προσδοκά επικαλούμενος τις πρωτοβουλίες του αντιπάλου του, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν προβλήματα τα οποία όλοι τα γνωρίζαμε, όλοι τα καταγγέλλαμε αλλά ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο ν' ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους. Και, μη γελιέστε, αν δεν ήμασταν στην κατάσταση που είμαστε ούτε και τώρα θα είχαν ενδιαφερθεί οι κυβερνώντες να βάλουν μια τάξη.
Σ' ενάμιση μήνα από σήμερα θα έχουμε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εκλογές. Και είναι μάλλον βέβαιο ότι θα είναι οι πρώτες ίσως που το εκλογικό σώμα δεν θα εκλάβει τα φύκια ως μεταξωτές κορδέλες. Αυτό θα πρέπει να το έχουν όλοι υπόψη τους. Ζούμε σε μια εποχή που δεν υπάρχει καν η ψευδαίσθηση ότι λεφτά μπορεί να υπάρχουν.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά