Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Χαμένοι στο διάστημα

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, τις δύο τελευταίες ημέρες, μου θυμίζει πολύ την ταινία «Απόλλων 13». Επειδή πέτυχε η εκτόξευση του διαστημοπλοίου, στο κέντρο ελέγχου αλληλοσυγχαίρονται λες και η διαστημική αποστολή έχει ολοκληρωθεί και το μακρύ ταξίδι έχει τελειώσει.
Το ίδιο συμβαίνει και στην κυβέρνηση. Ο κ.
Αντ. Σαμαράς «ανέβασε» ένα διθυραμβικό βίντεο στην προσωπική του ιστοσελίδα με εικόνες από την κατοχή, κλιμακώνοντας την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων του Eurogroup που ξεκίνησε με το τηλεοπτικό του «διάγγελμα» στο οποίο μιλούσε για αναγέννηση της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο ζενίθ της αξιοπιστίας της! Αν βρίσκεται στο ζενίθ της αξιοπιστίας της σήμερα, που βρισκόταν άραγε όταν έμπαινε στο ευρώ, ή όταν διοργάνωνε Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση εδώ και δύο μέρες βρίσκεται στο ζενίθ της υπερβολής και της έπαρσης. Δικαιούται βεβαίως να καμαρώνει και να υπερηφανεύεται ότι γλίτωσε την χώρα από την χρεοκοπία, αλλά δείχνει να ξεχνάει ότι το μακρύ ταξίδι μόλις ξεκινάει και η προσεδάφιση στην σελήνη είναι πολύ μακριά με αρκετούς αστάθμητους παράγοντες να παραμονεύουν για να την αναγκάσουν να επιστρέψει απογοητευμένη στην γη.


Το οξυγόνο επαρκεί για λίγους μήνες και το πλήρωμα θα πρέπει να φροντίζει διαρκώς καινούργια πράγματα για να ξαναγεμίζουν οι δεξαμενές.


Πανηγυρίζουν στο Μαξίμου για τα 44 δις, αλλά για να εισπραχθούν τα τελευταία δέκα (που είναι κι αυτά που θα πέσουν στην αγορά) θα πρέπει προηγουμένως να ψηφιστεί ένα φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προς το παρόν δεν υποστηρίζει κανένας. Θα πρέπει να ολοκληρωθούν αποκρατικοποιήσεις που προς το παρόν καθυστερούν. Και θα πρέπει τα δημόσια έσοδα να αυξάνονται διαρκώς σε  μια εποχή που οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το χαράτσι της ΔΕΗ για να μην έρθει η Τρόικα τον Μάρτιο και μας ζητήσει και πάλι νέα μέτρα για την κάλυψη των ελλειμμάτων.


Μακάρι να πάνε όλα καλά για την χώρα και ας πανηγυρίζουν μετά στην κυβέρνηση όσο θέλουν. Αλλά δεν είναι ακόμα ώρα για προεκλογικού τύπου σποτάκια, ούτε για υπερβολές όπως αυτές που ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.


Μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα κινήθηκαν βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, όταν κανένας στην κυβέρνηση δεν ήξερε ως το μεσημέρι της Δευτέρας αν θα μας εγκρίνουν το βράδυ την δόση.


Το «Απόλλων 13» δεν έφτασε ποτέ στο φεγγάρι, επειδή ορισμένοι στην αποστολή του νόμισαν ότι το δυσκολότερο κομμάτι ήταν η εκτόξευση. Οι συντελεστές της εθνικής μας αποστολής ας παραμείνουν στην γη και ας μην χάνονται στο διάστημα… 
Βασ. Χιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά