Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

9 μήνες μετά #κυβέρνηση / Ένας πρόχειρος απολογισμός

_normal_0960810001358231923.jpg
Πέρασαν 9 ολόκληροι μήνες και το μόνο έργο που έχει να επιδείξει η σημερινή κυβέρνηση είναι οι περικοπές. Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν μπει στο ράφι, οι ξένοι επενδυτές μας βλέπουν με το κιάλι, οι μεταρρυθμίσεις αντί να προχωρούν αποδομούνται και ολισθαίνουμε προς νέα χρηματοδοτικά κενά, τα οποία είτε θα καλύψουμε με νέα μέτρα είτε θα κλαψουρίζουμε στα πόδια του Σόιμπλε για έλεος.
Παράλληλα, η απόδοση δικαιοσύνης μέσω των πειθαρχικών συμβουλίων σε κρίσιμους τομείς λιμνάζει και η δικαιοσύνη οδηγείται σε παραδειγματικές και ατεκμηρίωτες για το μέγεθός τους ποινές, για να ρίξει στάχτη στα μάτια ενός κόσμου...

Η επικοινωνιακή στήριξη των ΜΜΕ στο έργο της κυβέρνησης είναι τόσο ισχυρή που κατάφερε να μαζέψει από τους δρόμους τους εξεγερμένους, οι οποίοι αγανακτούσαν για τις περικοπές των 100 ευρώ και σιωπούν για τις περικοπές των 500 ευρώ. Τα 4 δις των περικοπών έγιναν 17 δις στο μνημόνιο 3. Ο άλλος δρόμος του Σαμαρά και η παράθεση αυτού μέσω των Ζαππείων αποδείχθηκε μία μεγάλη απάτη και εφαρμόστηκε με τραυματικές περικοπές και μόνον αυτές.

Σαφώς δεν πιστεύω ότι οι κινητοποιήσεις και η κάθοδος στους δρόμους αποτελούν εναλλακτική λύση στο δράμα που βιώνει σήμερα ο λαός. Όμως, η ισχυρή επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης τείνει να μας πείσει ότι παράγεται έργο, γίνονται αλλαγές, σώζεται η πατρίδα. Και ο κόσμος αποχαυνωμένος κουνά το κεφάλι. Μέχρι να ξεσπάσει. Και τότε, δε θα παλεύουμε για μεταρρυθμίσεις αλλά για το ελάχιστο προσδόκιμο επιβίωσης.
 http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά