Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Δημοσίευμα: Τσίπρας και Καμμένος είχαν μοιράσει υπουργεία...

Μπορεί η προσέγγιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο με αφορμή την κρίση στην Κύπρο, να ξένισε πολλούς και να προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται ότι έχουν παρελθόν.
Σύμφωνα με...
δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", οι δύο αρχηγοί είχαν έρθει πολύ κοντά ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι τον Ιούνιο υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην περίπτωση που το κόμμα του κ. Τσίπρα καταλάμβανε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", ρόλο ενδιάμεσου στις επαφές είχε ο εξ απορρήτων διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα Νίκος Παππάς, ενώ οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε επίπεδο "μοιράσματος υπουργείων".

Η πλευρά των ΑΝΕΛ ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης - αίτημα το οποίο συζητούσε η άλλη πλευρά.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι η προσέγγιση Τσίπρα-Καμμένου του καλοκαίρι, εκτός από του Ν. Παππά και του Ν. Μαριά (ΑΝΕΛ) ήταν σε γνώση και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και της πλευράς Λαφαζάνη, που αντιμετώπισε με "ανεκτικότητα" την ιδέα στη λογική σχηματισμού κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης" με τη συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η προσέγγιση με τους ΑΝΕΛ, επιλέχθηκε ως λύση ανάγκης από τον Α. Τσίπρα, καθώς δεν υπήρχε κάποιος άλλος για να συνεργαστεί, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε πρώτος...
 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά