Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Μόνο με παγωτό... πύραυλο καταλαβαίνουν

Απίστευτο. Τα ελληνικά παγωτά τύπου πύραυλος (αυτά που λατρεύουν τα παιδιά) αναμείχθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης και μάλιστα έσωσαν και ζωές. Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ισχυρή πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας Fu Ying, η οποία τηλεφώνησε στον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα για τα συμβαίνοντα στη Λιβύη. Η Κινέζα (και γενικά η κινεζική κυβέρνηση) ουδέποτε ξέχασαν την ελληνική βοήθεια που δόθηκε με ελληνικά καράβια για την εκκένωση της Λιβύης ευχαριστώντας για άλλη μια φορά και επιπλέον ευχαρίστησε επειδή με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» προβλέπονται να μεταφερθούν πέραν των Ελλήνων και κινέζοι υπήκοοι.
Εκείνο όμως που θα μείνει αξέχαστο στην κινέζα αξιωματούχο είναι η αφήγηση που της έκανε ένας καπετάνιος ελληνικού εμπορικού πλοίου που πήγε να παραλάβει κινέζους πρόσφυγες. Γίνονταν, της είπε, στο λιμάνι μάχες (τότε με την πτώση του Καντάφι), και οι διάφοροι φύλαρχοι που βρίσκονταν προς τη μεριά του πλοίου πυροβολούσαν στο ψαχνό και δεν μπορούσαν οι Κινέζοι να το προσεγγίσουν. Και ξαφνικά ο πλοίαρχος άρχισε να μοιράζει στους φυλάρχους ελληνικά... παγωτά πυραύλους που είχε στο ψυγείο του. Οι φύλαρχοι παράτησαν προς στιγμήν τη μάχη, σίγησαν τα καλάσνικοφ και άρχισαν να τρώνε τα παγωτά, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί μια ζώνη από όπου πέρασαν στο  ελληνικό πλοίο οι Κινέζοι.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά