Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Και... μαρτυριάρης;

Δυστυχώς δεν έχω την κατάλληλη πληροφόρηση ώστε να γνωρίζω πώς και γιατί αποφάσισε ο πρωθυπουργός να εμπιστευτεί στον καθηγητή Γιάνη Βαρουφάκη την ευθύνη για τα οικονομικά της χώρας και κυρίως την πολύ κρίσιμη αποστολή της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές μας. Και οι δύο ρόλοι προϋποθέτουν υψηλό βαθμό ευθύνης, που πολύ φοβάμαι ότι ο περί ου ο λόγος δεν διαθέτει επαρκώς.
Στην πρωινή συνέντευξή του στον Γ. Παπαδάκη δεν πίστευα στ' αυτιά μου. Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη του πολιτικού να θέλει ν' αυτοπροβληθεί, αλλά εν προκειμένω ισχύει το γνωστό πως «και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά». Διότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι
η συμφωνία για την παράταση είναι σκόπιμα ασαφής, επειδή έτσι ζήτησαν να είναι οι συνάδελφοί του των άλλων χωρών προκειμένου να την «περάσουν» ευκολότερα από τα Κοινοβούλιά τους.
Δεν γνωρίζω αν αληθεύουν ή όχι τα όσα ισχυρίστηκε, αλλά ξέρω -και μάλιστα με απόλυτη βεβαιότητα- πως είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο, έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της ανευθυνότητας. Και εξηγούμαι: Αν οι ισχυρισμοί του υπουργού Οικονομικών δεν αληθεύουν, θα είναι απόλυτα δικαιολογημένοι οι υπουργοί Οικονομικών των εταίρων μας να είναι έξω φρενών για όσα ψευδή τους αποδίδει και φυσικά τις όποιες αντιδράσεις τους δεν θα τις πληρώσει εκείνος, αλλά εμμέσως εμείς.
Αν πάλι οι ισχυρισμοί του αληθεύουν, τότε οι ομόλογοί του θα είναι διπλά έξαλλοι επειδή με όσα είπε αποκάλυψε στα μέλη των Κοινοβουλίων τους το σχέδιο εξαπάτησής τους για να ψηφίσουν την παράταση. Και να μη γελιόμαστε, επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να τον ξεμπροστιάζουν, αργά ή γρήγορα θα βρουν τον τρόπο να εκδηλώσουν τη δυσφορία τους.
Προφανώς, όμως, δεν αρκούσαν αυτά, αλλά χρειαζόταν να προστεθεί και κερασάκι στην τούρτα. Και προστέθηκε με την αποκάλυψη της πρόθεσης του υπουργού να εξαπατήσει τους εταίρους και να βρει ένα ή δύο ασήμαντα είδη για να τους αυξήσει τον ΦΠΑ και να τηρηθεί έτσι η σχετική υποχρέωσή μας, χωρίς, όμως, ουσιαστικές συνέπειες για τους καταναλωτές. Κι όλα αυτά σε μόνο μία συνέντευξη.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ,ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ για καθε πασχοντα χωριστά,όσο ψηλά κι αν βρίσκεται,Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΕΨΕΩΝ-ΘΕΣΕΩΝ-ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΑ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ,
    ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑ-ΠΑΣΧΟΝΤΑ,ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

    Σας έχω κάνει γνωστή τη διάγνω- μου σε αναρτήσεις των αμέσως προηγούμενων ημερών,αλλά μάλλον δεν με πιστέψατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηταν πολυ ποιο αποτελεσματική η ανάγνωση των κειμένων σου αν δεν έγραφες με κεφαλαία γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά