Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κόπηκαν τα χαμόγελα και το σταριλίκι - Πλήρης απομόνωση Βαρουφάκη στο Eurogroup - Η γλώσσα του σώματος



Ο έλληνας υπουργός δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος και πήρε αμέσως τη θέση του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς να προηγηθούν «ανάλαφρες» συνομιλίες με τους συναδέλφους του.
Ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel παρατηρεί τις διαφορές στη στάση του έλληνα υπουργού Οικονομικών με αυτή των ευρωπαίων συναδέλφων του, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, το πρωί της Παρασκευής.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προσήλθε στο χώρο της συνεδρίασης χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ αμέσως πήρε τη θέση του στο τραπέζι των συζητήσεων, δίπλα στον γγ δημοσιονομικής πολιτικής Νικόλα Θεοχαράκη που τον συνοδευει, χωρίς να προηγηθούν οι καθιερωμένες κουβεντούλες σε ανάλαφρο τόνο με τους υπολοίπους υπουργούς της Ευρωζώνης, όπως συνηθίζεται.

Το γεγονός παρατηρεί ο Spiegel, που τουίταρε τη φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη και του Νικόλα Θεοχαράκη να περιμένουν την έναρξη των συζητήσεων, κάθε άλλο παρά γελαστοί - και μάλλον σφιγμένοι.


«Ενώ οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών κουβεντιάζουν, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νικόλας Θεοχαράκης περιμένουν την έναρξη του Eurogroup.

Αφήνω την ανάλυση της γλώσσας του σώματος σε άλλους», έγραψε, υπονοώντας πολλά.

protothema.gr

4 σχόλια:

  1. "Ανάλαφρες" συνομιλίες είναι αυτές που χαζογελάνε και πιάνει ο ένας τον κώλο του αλλουνού σαν να μη συμβαίνει τίποτα;;;
    Όπως έκαναν όλοι οι υπουργοί οικονομικών από τον "αθώο" παπακωνσταντίνου μέχρι τον "εγγυητή" του τραπεζικού μας συστήματος χαρδούβελη;;;
    Ε! Τότε καλά έκανε και σταμάτησε τις "πλακίτσες" ο Βαρουφάκης...Επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI FILOLOGIKES TOY MPAROYFES MAS TELEIWSANE
    H EYRWPH GELAEI MAZI TOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 - 11:50:00 π.μ. EEST
    Ανωνυμε,μα την αληθεια δεν φαινεσαι και τοσο φωστηρας με τον τροπο που γραφεις και το τι γραφεις για να καταλαβες οτι η Ευρωπη γελαει με τον κ. Βαρουφακη!
    Ωστοσο πες μας απο που απορρεει αυτη η εκτιμηση σου και σε ποιο κεντρικο γραφειο ειδησεογραφια εργαζεσαι και τα μαθαινεις ολα αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά