Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Spiegel: Ο Βαρουφάκης ζει στον δικό του κόσμο

Σύμφωνα με το περιοδικό, είναι ο μόνος που δεν κατάλαβε τι έγινε στο Eurogroup

Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «σφυροκοπούν» την Ελλάδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται, σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, στον δικό του κόσμο, αφού πιστεύει ότι μια συμφωνία, στο πλαίσιο που ζητεί η ελληνική πλευρά, είναι εφικτή.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ξεκαθάρισαν στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία τμηματική συμφωνία και καμία τμηματική εκταμίευση της δόσης, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ισχύοντος προγράμματος από την τρόικα.
Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας μετά την
ολοκλήρωση του Eurogroup στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Σύμφωνα με το Spiegel, είναι προφανώς ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο, διότι υπόλοιποι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.
«Η Ελλάδα διολισθαίνει προς την πτώχευση και χρειάζεται άμεσα μια ένεση ρευστότητας. Τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, θεωρούν ότι είναι πολύ δυσμενείς οι συνθήκες να υπάρξει μια συμφωνία», αναφέρει το Spiegel και προσθέτει: «Μοναδικός αισιόδοξος είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τους εταίρους του για μια σειρά μέτρων όπως την άρση του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και τη μη αύξηση του ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι αν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο η μισοάδειο».
 http://www.linenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά