Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δύο άμεσα ερωτήματα για το δημοψήφισμα

Η απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα θέτει δυο άμεσα ερωτήματα:
(α) Θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένα διάταγμα ολοφάνερα αντισυνταγματικό;  Θα παραμείνει στη θέση του, θεατής της πολιτειακής εκτροπής;
(β) Θα συνεργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ακρωτηριασμό της Ελλάδας;  
Το πρώτο ερώτημα θα το απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προηγουμένως, όμως, πρέπει να απαντηθεί το δεύτερο ερώτημα.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει σήμερα να καταστήσει σαφές ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν υφίσταται.  Η πρόταση των θεσμών παραμένει ακόμα και αυτή τη στιγμή υπό διαπραγμάτευση. Η Ευρώπη δεν έχει
απευθύνει κανένα τελεσίγραφο στην Ελλάδα. Αυτό ξεκαθαρίστηκε στη χτεσινή συνέντευξη του Γιουνκέρ. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει την υπό διαπραγμάτευση πρόταση των θεσμών σε ερώτημα δημοψηφίσματος.
Το αντικείμενο που εμφανίζει η ελληνική κυβέρνηση ως διλημματικό ερώτημα  στο ελληνικό λαό δεν υφίσταται.  Το δημοψήφισμα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση είναι άνευ αντικειμένου. Οι έλληνες πολίτες δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκβιασμού και χειραγώγησης από αδίστακτους πολιτικούς τυχοδιώκτες. Οι μάσκες πρέπει να πέσουν τώρα. Πριν η χώρα οδηγηθεί στον εμφύλιο διχασμό και στην καταστροφή.  
 Αλέξης Καλοκαιρινός-ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Καιρός να ενωθούμε όλοι οι αληθινοί Πατριώτες και να ξεφορτωθούμε το τσίρκο που μας κυβερνά. Κάτω ο σταλινισμός. Μένουμε πάση θυσία στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά