Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Περνάμε τρέλα στη Βενεζουέλα

Δεν ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και να εκτιμάμε εκείνους που ανοίγουν δρόμους για τη χώρα. Χθες εντελώς σεμνά ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι ο γ.γ. του ΥΠΕΞ Γεώργιος Τσίπρας (δεν είναι συνωνυμία, αλλά ο πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού) υπέγραψε το δικό του Μνημόνιο στη Βενεζουέλα. Ο βαρύγδουπος τίτλος «Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία στον Ενεργειακό Τομέα» ήταν αναγκαίος για να δικαιολογηθεί το πενθήμερο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου προσκύνημα στην πατρίδα του Τσάβες, που κάθε νέος συριζαίος αγάπησε. Και ψάχνοντας είδαμε με έκπληξη κάποιες δηλώσεις του Γεωργίου Τσίπρα.
Αφού εξήρε λοιπόν τη στήριξη του Νικόλα Μαδούρο στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε τη Βενεζουέλα ως «το σύμβολο της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό» και διαπίστωσε ότι
ο ελληνικός λαός νιώθει πολύ συγγενικός με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Βενεζουέλας. Πραγματικά δεν αφορούν κανέναν οι ιδεοληπτικοί που αντικατέστησαν στο μυαλό τους την Οκτωβριανή Επανάσταση και τον Λένιν με τα εθνικοσοσιαλιστικά πειράματα του Τσάβες. Αλλά από πού κι ως πού ο εκπρόσωπος μιας μειοψηφικής κυβέρνησης εκθέτει την Ελλάδα με τον τρόπο αυτόν;
Για ποιον αγώνα εναντίον του ιμπεριαλισμού κάνει λόγο ο γ.γ. του ΥΠΕΞ; Εκείνον του κ. Ομπάμα και του κ. Λιου, που αναδείχθηκαν στους μοναδικούς συμμάχους του κ. Τσίπρα (του πρωθυπουργού); Και για ποιες ομοιότητες μιλά ο κ. Τσίπρας; Πιθανόν αν συνέχιζαν το έργο τους ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Βαρουφάκης, θα είχαμε πραγματικά πολλά κοινά σήμερα με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Και θα απολαμβάναμε Friskies και άλλες σκυλοτροφές όπως μας συμβούλεψε ο Μαδούρο. Προς το παρόν η μόνη ομοιότητα είναι ότι είμαστε αρκετά μελαχρινοί. Μόλις χθες ο Economist ανέλυε παραστατικά την κατάρρευση της Βενεζουέλας. Η επίσημη ισοτιμία του μπολιβάρ είναι 6,3 στο δολάριο, αλλά στη μαύρη αγορά η τιμή του δολαρίου φθάνει τα 630 μπολιβάρ.
Με ένα δολάριο θεωρητικά μπορείς να αγοράσεις 33 κιλά αλεύρι. Με δυο προϋποθέσεις: να βρεις μαγαζί που να έχει αλεύρι και να έχεις άφθονο χρόνο να περιμένεις στην ουρά για ώρες... Οσο για τον πληθωρισμό, στο τέλος του 2015 θα φθάσει το 200%. Αν πάντως αρχίσουν να φθάνουν τα τάνκερ με φθηνό πετρέλαιο ή και δωρεάν, όπως είχε υποσχεθεί ο συγχωρεμένος ο Τσάβες ειδικά για την Καισαριανή, να το χαιρετίσουμε το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα (του Γιώργου). Αλλιώς ας το κορνιζάρει, μαζί με τις φωτογραφίες της ευχάριστης πενθήμερης περιοδείας του στην εξωτική Βενεζουέλα. Σίγουρα θα μας στοιχίσει λιγότερο από το κανονικό Μνημόνιο, του κανονικού κ. Τσίπρα.
Γ. Πετράκης-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά