Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεργασθείτε!

Το ξέρουμε ότι ισορροπούμε σε τεντωμένο σχοινί. Κι επίσης ξέρουμε ότι στις 20 του μήνα παίζουμε την τελευταία μας παρτίδα. Γι' αυτό και πρέπει ν' αξιώνουμε καθαρές και δεσμευτικές κουβέντες απ' όσους διεκδικούν την ψήφο μας. Τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα έως τώρα τα «ίσως», τα «μπορεί» και τα «θα δούμε».
Σας το έχω ξαναπεί ότι θα επιμείνω αμετακίνητα στην ανάγκη της κυβερνητικής σταθερότητας και στην υποχρέωση όλων να ξεκαθαρίσουν αν και με ποιους θα επιδιώξουν να συνεργαστούν αν αυτό προκύψει από τις κάλπες. Και κάπου το πράγμα έχει ξεκαθαρίσει. ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, εξακολουθούν και μασάνε τα λόγια τους.
Κάποια παραθυράκια μισανοίγουν τελευταία ο Βούτσης και κάνα δυο άλλοι, αλλά εκείνος που μετράει είναι ο Τσίπρας. Προς το παρόν, όμως, αυτός εξακολουθεί και πουλάει τρέλα, πιπιλάει την
καραμέλα της αυτοδυναμίας και μόνο με τον Καμμένο λέει ότι θα συνεργαστεί. Που σημαίνει ότι ο καιροσκοπισμός δεν λέει ν' αφαιρεθεί από τους σχεδιασμούς του, αν και ήδη ακριβά τον πληρώσαμε.
Γιατί ο κομματικός καιροσκοπισμός ήταν που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάσπαση. Ούτε τυχαίο ούτε απρόβλεπτο ήταν το γεγονός. Και εξίσου υπεύθυνοι γι' αυτό είναι ο Τσίπρας, είναι κι ο Λαφαζάνης. Oλη η Ελλάδα το περίμενε ότι αργά ή γρήγορα οι δρόμοι τους θα χώριζαν. Ακόμη και η προεκλογική τους δέσμευση για «λύση μέσα στο ευρώ» το προμήνυε. Αλλά λίγο τους ενδιέφερε τι θα επακολουθούσε. Η εκλογική νίκη και η κατάληψη της εξουσίας ήταν το μόνο που μετρούσε. Και φυσικά ο λογαριασμός ήρθε σ' εμάς. Oπως είχε γίνει και με τους καιροσκοπικούς ακροβατισμούς του Σαμαρά.
Hδη, όμως, τα περιθώρια για μικροκομματικά τερτίπια και προσωπικές ατζέντες έχουν εξαντληθεί. Aλλη ανοχή από τους εταίρους μας δεν μπορούμε να περιμένουμε. Και το ξέρουν καλά όσοι συναποτελούν τη λεγόμενη «πολιτική ηγεσία του τόπου». Η μοναδική ελπίδα για να ξεφύγουμε κάποτε από την κρίση είναι να το πάρουν απόφαση πως θα πρέπει να συνεργαστούν. Eντιμα και ειλικρινά. Oπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά