Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η απύθμενη Νέα Δημοκρατία …νωρίς μας πάλιωσε

Η Νέα Δημοκρατία υπέστη, την χειρότερη - αλλά και πιο ταπεινωτική - ήττα από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα, την έπαθε με δική της υπαιτιότητα.
Και εξηγούμαι.
Προεκλογικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε συμφώνησε σχεδόν σε καμία νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ/ΜΑΡ, εν συνεχεία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Δε συμφώνησε επίσης, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επέβαλε τις απόψεις του, οδήγησε  την χώρα σε εκλογές, με τις εξής κύριες πολιτικές του προτάσεις, προς το εκλογικό σώμα: ...Σχίζομε τα μνημόνια, καταργούμε, με ένα μόνο άρθρο, όλες τις μνημονικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, σταματάει-εξαφανίζεται ο ΕΝΦΙΑ, επαναφέρουμε σε πλήρη λειτουργία την ΕΡΤ, με όλους όσους έχουν απολυθεί, οι συντάξεις επανέρχονται στα
προ της κρίσης επίπεδα, το ίδιο για τους μισθωτούς του  δημοσίου, θα δώσουμε δουλειές, θα μειωθεί η ανεργία, τελειώνει η εξουσία της λιτότητας τις Μέρκελ, στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα τα αλλάξουμε όλα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έκανε τον γύρο του κόσμου, είχε την πιο θερμή/ ζεστή υποδοχή από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, αρχηγών κρατών, παρά το γεγονός -  ρητά - τους δήλωσε μιλάει μόνο με αρχηγούς χωρών , κομμάτων , η τρόικα δε θα έρθει στην Ελλάδα, θα έρθει αν εμείς το ζητήσουμε, δε θα μπει κανείς τους σε υπουργείο...θα συναντιόμαστε στα «πάρκα»...κ. λπ..!
Μέτα τις εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015,
.- Διέλυσε την Ανωτάτη Παιδεία, άφησε κλειστά σχολεία, επανέφερε στα Πανεπιστήμια τους φοιτητές που ποτέ δεν πάτησαν στις αίθουσες διδασκαλίας...αύξησε πολύ το κόστος λειτουργίας της Παιδείας.
.- Επαναπροσέλαβε  όλους και για οποία αιτία, απολυθέντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξησε τις δαπάνες λειτουργίας του δημοσίου, πήρε στο δημόσιο όλους όσους διώχθηκαν ακόμα και για πειθαρχικές παραβάσεις.
.- Ελευθέρωσε όλους τους βαρυποινίτες από τις φυλακές.
.- Λειτούργησε την ΕΡΤ, έφερε πίσω αυτούς  που απολύθηκαν.
.- Ουσία:  δεν έκανε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε, έκανε αυτό που έκρινε του ταιριάζει, κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 36,34% και 149 βουλευτές.
.- Έκλεισε τις τράπεζες, οι αναλήψεις περιορίστηκαν σε 60 ευρώ/ημέρα πέντε ημλερες την εβδομάδα έφερε τα capital controls
Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 τι έκανε η Νέα Δημοκρατία...?
Τα ζώα μου αργά..!
Λες και δεν ήταν κόμμα εξουσίας η Νέα Δημοκρατία, δέχτηκε το αποτέλεσμα των  εκλογών, δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες του κόμματος απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης της Αριστεράς, αντίθετα, μονή της επιλογή - τμήματος βουλευτών της - ήταν να στήσουν πολυβολεία και να πυροβολούν τον πρώην Πρωθυπουργό  κ. Αντώνη Σαμαρά!
Μια ομάδα καιροσκόπων, καρεκλοθήρων, κάθε ημέρα δημόσια, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο...να φύγει ο Σαμαράς, ήταν η καταστροφή, το ποσοστό 27,81% δεν ταιριάζει στη ΝΔ, βούλιαξε την Ελλάδα... μέχρι να τον στείλουν στο Δαφνί, δεν βρήκαν κενό στρώμα, τον έδιωξαν στο σπίτι του..του επέβαλαν σιωπή!
Τι ντροπή!
Αντί να συνεργαστούν οι άθλιοι, να οργανώσουν πλαίσιο πολιτικής και πολιτικών αποφάσεων, ως αντίλογο/αντίδραση, στην αχαλίνωτη εξόρμηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατεδάφιση των πάντων με amateur της Αριστεράς πολιτικής, περιορίστηκαν σε διαλόγους πολλών αστέρων στις αναπαυτικές πολυθρόνες των Ρεστοράν, Coffee Bar, με μόνο θέμα δουλειάς μεθοδεύσεις φθοράς του αποβληθέντος πρώην Πρωθυπουργού.
Χωρίς ποτέ να αντιτάξουν πολιτικό λόγο κατά των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, ανατροπής της Κυβέρνησης της Αριστεράς, ακύρωσης αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ... παρέμβασης στις υπηρεσίες της ευρωζώνης με ρητή δήλωση «....δεν μπορείτε να αγιάζεται την ολίγων μηνών η Κυβέρνηση της Αριστεράς, να αγνοείται τα κόμματα ετών της Βουλής, να βυθίζεται  το κράτος σε πλήρη απαξία».
Το λένε όσοι έχουν τσαγανό, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε, ο μόλις ολίγων ημερών Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, τους έκανε να γονατίσουν μπροστά του!
Είδαν και έζησαν οι Ευρωπαίοι τη ψύχραιμη στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα: είμαι αριστερός, η Κυβέρνηση μας είναι Κυβέρνηση της Αριστεράς, για πρώτη φορά...αντίθετα, οι νεοδημοκράτες τον «χαβά» τους πέρα βρέχει...άφησαν τα πάντα να κυλούν, όπως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ορίζει.
Στην περίοδο 25 Ιανουαρίου - Αύγουστος 2015, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας  αλώνισε την Ευρώπη, τους αξιωματούχους της ΕΕ, χωρίς κανένα θετικό  αποτέλεσμα και ξαφνικά υπόγραψε την συμφωνία - τρίτο μνημόνιο – και επέβαλε στη ΝΔ, να το στηρίξει! 
Ψήφισε, η Νέα Δημοκρατία, όλα τα νομοθετήματα – πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - αφορούσαν τη συμφωνία/τρίτο μνημόνιο, χωρίς δικούς της όρους δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και, αφού τελείωσε αυτό που ήθελε η Κυβέρνηση της Αριστεράς με τους νεοδημοκράτες...κήρυξε εκλογές εντός 20 ημερών με το έτσι θέλω, για να απαλλαγεί από όσους των αμφισβήτησαν, τον ενόχλησαν πολιτικά, κατά πρόσωπο, μάζεψε τους βουλευτές που ψήφισαν παρών στα νομοσχέδια της Κυβέρνησης...κέρδισε και τις νέες εκλογές - Κυβέρνηση περίοδο επτά μηνών - με τη συμφωνία υπομάλης, η χειρότερη συμφωνία που ποτέ η Ελλάδα -, με διαφορά 7,4% μονάδων από την Νέα Δημοκρατία!
Την επομένη των εκλογών ορκίστηκε ο κ. Τσίπρας, για δεύτερη φορά, Πρωθυπουργός χωρίς την παρουσία της Εκκλησίας, την Τρίτη/Τετοαρτη θα ορκιστεί η νέα Κυβέρνηση...!
...στη νέα Δημοκρατία, πρόλαβαν και άνοιξαν καινούργιο μέτωπο απαξίας του κόμματος, ψάχνουν «καινούργιο» αρχηγό!
Η ΝΔ έχασε το πλεονέκτημα των ατελέσφορων υποσχέσεων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το πάρε δώσε με τους ευρωπαίους αξιωματούχος, έχασε την εκλογή πρωτιάς ή μικρής διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν είχε πειστική πολιτική, εκ των ενόντων πορεύτηκε, ήταν σε όλα ναι με το αντίπαλο κόμμα...δεν ψήφισαν την ΝΔ πάνω από 200.000 ψηφοφόροι οι οποίοι την ψήφισαν στις εκλογές τα του Ιανουαρίου του 2015.
Συμπέρασμα:
.- Η Κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκίνησε την διαχείριση της κρατικής εξουσίας, με ένα πρόγραμμα υποσχέσεις παροχών και ευδαιμονίας, έκανε τα απολύτως αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε και κέρδισε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με διαφορά....!
.-Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στις αξίες της ...φόνος του αρχηγού..!
.- Το εκλογικό σώμα ήξερε πολύ καλά τι υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός/ΣΥΡΙΖΑ, ήξεραν τι έκανε τους επτά μήνες, τι έταξε και τι πήραν, ήξερε ότι τα μνημόνια δεν σχίστηκαν  - ζωή έχουν – αντίθετα υπόγραψε μνημόνιο τέρας, ασήκωτο και ψήφισαν..βοήθειά μας.
 Ευάγγελος Ι. Λαζαρίδης - υφηγητής Πολιτικής Οικονομίας
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά