Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Όχι άλλα χαμένα χρόνια

Κουτσά - στραβά αν η κυβέρνηση Τσίπρα καταλάβει - επιτέλους - ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά αυτός της εφαρμογής του μνημονίου με την καθοδήγηση της Γερμανίας και σταματήσει τις μαγκιές και τους λεονταρισμούς που τόσο έχουν ζημιώσει τη χώρα, η αξιολόγηση από την τρόικα θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και αν πανε όλα καλά η χώρα θα βγει στην και πάλι ανάπτυξη στο τέλος του 2016 - αρχές 1017.
Αν σκεφτεί κανείς ότι εκεί βρισκόταν η ελληνική οικονομία στα τέλη του 2014, είναι φανερό ότι η χώρα έχασε δυο χρόνια λόγω της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και της σκληρής διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Βαρουφάκη που οδήγησε σε αδιέξοδο και σε τρίτο μνημόνιο.
Αυτό,όμως, που θα χρειαστεί πολύ περισσότερα χρόνια για να επιστρέψει στην κανονικότητα είναι η πλήρης απαξίωση της πολιτικής η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της επί κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
Αρκετές φορές στην μεταπολιτευτική ιστορία κόμματα που διεκδικούσαν την εξουσία έδωσαν προεκλογικά υπερβολικές υποσχέσεις που δεν τήρησαν όταν κλήθηκαν να κυβερνήσουν τη χώρα.Καμία,όμως, κυβέρνηση δεν έφτασε να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από όσα υποσχόταν στην αντιπολίτευση με πάθος και ισοπεδωτικό τρόπο για τους αντιπάλους της, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ασφαλώς καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε αφού έκανε την αναμενόμενη «κωλοτούμπα» να επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο,φτάνοντας να υποστηρίζει ότι "ψηφίζει το τρίτο μνημόνιο για να δώσει τέλος στην λιτότητα των μνημονίων"!

Αυτή η τρανταχτή ασυνέπεια λόγων και πράξεων της αριστερής διακυβέρνησης (μετά την αναξιοπιστία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) σε συνδυασμό με την κατάρρευση όλων των σταθερών αξιών της μεταπολίτευσης που έφερε η χρεοκοπία και η οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει μία βαθιά απογοήτευση στην κοινωνία που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης θα πάρει χρόνια για να αναταχθεί.

Δυστυχώς οι βαρύτερα τραυματισμένοι από τον έκτο χρόνο της σκληρής λιτότητας και της κατάρρευσης όλων των «σταθερών» της μεταπολιτευτικής Ελλάδας είναι οι νέοι άνθρωποι. Ενώ είναι στην πιο δημιουργική τους ηλικία, πολλοί από αυτούς βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο παρωχημένο σχολείο, στο ανέμπνευστο πανεπιστήμιο, στην οπισθοδρομική πολιτική ζωή του τόπου,στο μοναχικό και συνωμοσιολογικό διαδίκτυο.Και κυρίως μπροστά στον αδιαπέραστο τοίχο της μιζέριας και της αναξιοπρεπούς ανεργίας. Νιώθουν αδικημένοι,χωρίς προοπτικές, με ναυαγισμένα όνειρα και δυστυχείς.

Γι αυτούς τους νέους θα πρέπει η κυβέρνηση Τσίπρα (αλλά και η αντιπολίτευση) να βάλει τα δυνατά της για να γυρίσει η χώρα μια ώρα αρχύτερα στην ανάπτυξη. Να βάλει σε κίνηση την παραγωγή, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας,να γεννήσει και πάλι προσδοκίες για καλύτερες μέρες.

Μπορεί να χάσαμε δυο χρόνια αλλά πρέπει να κάνουμε το πάν ώστε το 2016 να είναι πολύ καλύτερο από το 2015.
Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. ξεχνατε νωρις βλεπω τους προηγουμενους καραγκιοζιδες?
    αμαρτια, μην εκδηλωνεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
    ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΣΑΝΟ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
    Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη απο ΤΣΙΡΚΑ δεν γλιτωνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά