Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Για γάμο στο Πεκίνο

Ναι, ο υπουργός Εξωτερικών, που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό σε επίσημη επίσκεψη, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να βαδίσει πάνω στο κόκκινο χαλί φορώντας κοντομάνικο...

H αλήθεια είναι πως η Αριστερά δεν αισθάνεται άνετα πάνω σε κόκκινα χαλιά -συνήθως προτιμά τα μαγικά ή εκείνα που σου επιτρέπουν να κρύψεις πράγματα από κάτω. Ομως, δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο συμβάσεων. Πολύ συχνά οι τύποι υπερισχύουν της ουσίας. Και τα προσχήματα υψώνουν έναν τοίχο υποκρισίας.
Ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και διανοητής της σύγχρονης Αριστεράς, γνωρίζει ότι
οι διεθνείς σχέσεις δεν εξελίσσονται υπό τους ήχους εμβατηρίων και υπό το βλέμμα ανέκφραστων αγημάτων. Ξέρει πολύ καλά ότι τα μεγάλα deal και οι κρίσιμες συμφωνίες στη διεθνή σκηνή γίνονται ψιθυριστά, μέσα σε κλειστά δωμάτια, κάτω από το ημίφως, μακριά από τη σκόνη των δρόμων και τα αυτιά των ανθρώπων.
Για το λόγο αυτό, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να βαδίσει πάνω στο κόκκινο χαλί, στο Πεκίνο, φορώντας κάτι κοντομάνικο. Και για να είναι δε, ασορτί το παντελόνι με το πουκάμισο (ή πόλο μπλουζάκι;) τα μπατζάκια είναι κοντά. Ενα πλύσιμο θέλει ακόμα για να μαζέψει στα μέτρα της βερμούδας του συνταξιούχου. Ευτυχώς φοράει παπούτσια. Κανονικά παπούτσια. Υποθέτω δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί με παντόφλες -ούτως ή άλλως η χρήση τους δικαιολογείται από το μακρύ ταξίδι. Υπάρχει, βέβαια, το ενδεχόμενο ο Νίκος Κοτζιάς να εμφανίστηκε έτσι, θέλοντας να αναφερθεί, στιλιστικά, στο ύφος Μάο. Δυστυχώς, ο μόνος που θα το εκτιμούσε είναι εδώ και χρόνια σε οριζόντια θέση, εντός επιβλητικού κτιρίου στην κεντρική πλατεία του Πεκίνου.

Πίσω από τον κ. Κοτζιά διακρίνεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Χωρίς γραβάτα και εκείνος, με το χαμόγελο του ανθρώπου που περιμένει να χαιρετήσει σε γάμο. Αν μη τι άλλο, αν τους σηκώσεις όλους (μαζί με το χαλί) και τους βάλεις σε γαμήλια ουρά, μια χαρά στέκονται -βέβαια δεν πας σε γάμο ντυμένος όπως ο Κοτζιάς, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.
Εννοείται ότι προηγείται ο Πρωθυπουργός, χωρίς γραβάτα και αυτός, με το αντισυμβατικό στιλ που τον έχει καθιερώσει στη Διεθνή των αντισυστημικών. Ναι, επίσημη επίσκεψη με μπεζ παντελόνι. Ο Ντόναλντ Τραμπ που πάει για γκολφ. Οι Κινέζοι, βέβαια, είναι με τα κουστούμια, τις γραβάτες τους, το άγημα, τα απαραίτητα παιδάκια. Ε, το πολύ για λίγο η έκπληξη να μεγάλωσε με γενναιοδωρία το σχήμα των οφθαλμών τους.
Aνδ. Στασινός-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά