Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κάθε μέρα και πιο κάτω

Είμαστε εμείς απαισιόδοξοι που βλέπουμε ότι η χώρα βρίσκεται στον πάτο; Είμαστε άραγε πεσιμιστές που εκτιμούμε ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια ιστορική καταστροφή; Κάθε μέρα και πιο κάτω, κάθε μέρα και σε μεγαλύτερο βούρκο και δεν βλέπουμε ελπίδα;
Δεν είναι μόνο τα οικονομικά. Στο κάτω – κάτω ποιος χ…ε για τους αριθμούς. Είναι κυρίως η αίσθηση της παραίτησης μιας χώρας, είναι η αίσθηση ότι δεν υπάρχει από κάπου να πιαστεί ο πολίτης.
Ακόμη κι αυτό που έγινε με τους Αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτους στον ελληνικό στρατό δείχνει ότι έχουμε πάρει στραβό δρόμο.
Ακόμη κι αυτό που γίνεται με τους συνεχείς τσακωμούς δημοσιογράφων για το ποιος άρπαξε πιο πολλά δείχνει ότι είμαστε στον πάτο. Το πολιτικό σύστημα δείχνει άβουλο να καταθέσει προτάσεις για διέξοδο της χώρας από την κοινωνική και αξιακή κρίση. Η Παιδεία διαλυμένη βγάζει απλούς σκλάβους που
κυνηγάνε το μεροκάματο, σκύβουν το κεφάλι στα κόμματα και περιμένουν ανταπόδοση για τις ψήφους. Οι καλοί, οι έξυπνοι, οι ταλαντούχοι φεύγουν στο εξωτερικό γιατί εδώ δεν έχουν από κάτι καλό να πιαστούν.
Ο κρατικός μηχανισμός, οι δήμοι, οι λοιπές δομές είναι παντελώς διαλυμένες. Ταλαιπωρούν τους πολίτες, τους φορτώνουν με ευθύνες που δεν τους ανήκουν και κανείς δεν πληρώνει γιατί δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται.
Ο λαϊκισμός κυριαρχεί παντού γιγαντώνοντας τα έτσι κι αλλιώς μεγάλα μειονεκτήματα των Νεοελλήνων.
Και πάμε στα κόμματα. Τι να πει κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε να κάνει την Ελλάδα να φαίνεται πιο μικρή, πιο άθλια, πιο ξένη για τους Έλληνες που ζουν εδώ αλλά και για εκείνους που είναι μακριά και κάποτε θα ήθελαν να γυρίσουν σε μια κανονική χώρα.
Όσο για τη Νέα Δημοκρατία. Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί να έχει αλλάξει; Ότι άφησε πίσω της τα λάθη και μπορεί να αποτελέσει το αποκούμπι του κάθε πολίτη;
Δεν είναι απλά θέμα προσώπων, δεν μας φταίει ο Κυριάκος ή κάποιος άλλος. Είναι θέμα νοοτροπίας. Μπορεί αλήθεια η ΝΔ να γίνει η ελπίδα που χρειάζονται οι Έλληνες;
Ζητείται ελπίς κι όχι όπως έλεγε το παλιό τραγουδάκι «είσαι η ελπίδα μας, πήδα, πήδα, πήδα μας».
Όμως, κάποτε θα πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Τι επιλέγουμε, πώς λειτουργούμε, πώς ψηφίζουμε ή πώς είμαστε πραγματικοί Έλληνες. Γιατί π.χ. να έχουμε επιλογές όπως ο Αλέξης, ο Κυριάκος ή η Φώφη; Γιατί δεν ξεπηδούν μέσα από την κοινωνία νέοι πολιτικοί που μπορούν να εμπνεύσουν;
Γιατί οι θεσμοί όπως η τέταρτη εξουσία, ο τύπος δηλαδή, η Δικαιοσύνη, ο Στρατός ή η Αστυνομία να μην μπορούν να αποτελέσουν την ασπίδα στις θύελλες που έρχονται; Γιατί όλα διαλύονται κι εμείς το βλέπουμε απαθείς να συμβαίνει κι απλά γυρίζουμε το κεφάλι μόνο και μόνο για να μην αποδεχθούμε τις ευθύνες μας;
Κάποτε πρέπει να σταματήσει η κατηφόρα της πατρίδας και πρέπει να το κάνουμε εμείς αρχικά και μετά οι πολιτικοί ταγοί της χώρας. Εκτός βέβαια κι αν βολευόμαστε με μια μικρή, βρόμικη, διεφθαρμένη, ανάξια του παρελθόντος της πατρίδα. Ίσως είναι κι αυτό μια κάποια λύση.
antinews.gr

6 σχόλια:

  1. Όταν αρχισα να διαβαζω το σημερινο αρθρο σας, που αρχικα δειχνει δηθεν τη λυπη και απογνωση σας για τη σημερινη καταντια μας, λιγο μετα καταλαβα, οτι η πραγματικη προθεση σας δεν ειναι αλλη απο το να ασκησεις πολεμικη στη σημερινη κυβερνηση,για αυτό και σκεφτομουν παραλληλα αλλα πραγματα! Ελεγα μεσα μου, που λετε, ποιο είδος αναγνωστων είναι αυτο εδω στην Ανατολικη Φθωτιδα , που ενδιαφέρεται να διαβασει , το μοιρολογι, τις διαρκεις επιθεσεις σου στη κυβερνηση,αφου ολοι εχουν καταλαβει οτι το οικονομικο σφιχσιμο ειναι τοσο δυνατο που να μην μπορει να κανει διαφορετικα! ΅
    Σαμπως και δεν υπαρχουν αλλα κρίσιμα θεματα που θα μπορουσατε να ασχοληθειτε,
    να αναπτερώσετε λιγο τον κοσμο από το μαρασμο του, αφου όπως καταφαινεται απο τα οσα γραφετε, φαινεσθε να εχετε πλατιες γνωσεις και σε αλλα θεματα. Αν λοιπον και πληρωνεσθε να πουλατε ιδεολογιες, νομιζω θα ηταν καλο που και που να παρουσιάζετε τοπους και περιοχες στην Ανατολικη Φθιωτιδα με ανεκμεταλλευτα δυναμικα που προσφερονται για δυναμικούς ξενους επενδυτας? Να δειχνετε δηλαδή, ότι αυτος ο τοπος εχει μελλον! Δειχτε λοιπον πως μπορει να ευαισθητοποιηθει ενας επενδυτης, εκτος του κ. Σωρου βεβαια, να ρθει, και να επενδυσει, να δημιουργησει θεσεις εργασιας σε τοπους της Ανατολικης Φθιωτιδας. Βοηθειστε ετσι τα τοπια μας! Τουτο είναι πιο επιτακτικο από τις καθημερινες ιδεολογικες συζητησεις! .
    Λεω μηπως τρελλες, από τη μεγαλη αγαπη για τον τοπο μας η μηπως ειναι σωστο και πρεπει πραγματι να καταγραφουν αυτα τα δυναμικα ! Εδώ θελω να δωσω ένα παράδειγμα το τι ενοω με τα δυναμικα και αναφερομαι στα λιοφυλλα.

    Κοντα στη λεκανη του Μαλιακου με τα 4 ως 6 εκατ. λιοδενδρα υπολογιζω ότι τα λιοφυλλα, που κάθε χρονια τα καινε οι αγροτες μας ανερχονται με μια προχειρη εκτιμηση κοντα στους 45 000 τονους !! Με τα λιοφυλλα στη βυρσοδεψια αργαζονται τα δερματα που σημερα χρησιμοποιουνται στην εσωτερικη επενδυση, τα καθισματα κ.α. των νεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινητων τα Ε μοντελλα π.χ. της Μερσεντές.Ανοιγεται μια τρομερα μεγαλη αγορα γιατι το συνθημα είναι μελλοντικα τα παντα βιολογικα! κινητηρες ηλεκτροκινητοι, δερματα βιολογικα αργασμενα με λιοφυλλα κτλ.!!
    Οι Τουρκοιθα αρχισουν η αρχισαν να τα δουλευουν, αυτοι αγορασαν και τις ελληνικες μοναδες βυρσοδεψιας. Ομως η αγορα είναι τεραστια και η πρωτη υλη είναι εδώ στην Ανατολικη Φθιωτιδα!! Περα από τη βυρσοδεψια από το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς κερδιζονται τα αρχαιότερα παρασκευάσματα για την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών. Με νεους μεθόδους π.χ αποσταξεων και αλλιως, κερδίζονται φαρμακευτικες ουσιες σαν την ελαιοευρωπαΐνη ή ολεοευρωπαΐνη, και σαν την απεγκινινη, αντικαρκινογονη ουσια, συναμα παρασκευάζονται καλυντικα χρωματα και πολλα αλλα προιοντα, δηλαδη εχουμε μια πρωτη υλη για μια καθετη βιομηχανικη εκμεταλλευση, την οποια τσούζουμε φωτια και την καιμε, ενώ και προσφερεται για απασχοληση εκατονταδων ατομων!
    Ένα δευτερο παράδειγμα! Οι αγκινάρες που οι Ιταλοι τις καλλιεργουν με ποτισματα κατω από τα λιοδενδρα, και το εκχύλισμα τους παει ολο στη φαρμακευτικη βιομηχανια!!

    Δεν αποβλεπω να προσβαλλω τα αισθηματα κανενος , τολμισα να γραψω, γιατι θεωρω ότι ολη αυτή την ενεργεια που εξυπνοι νεοι σαν τον γραφια του παροντος αρθρου που την ξοδευουν καθημερινα για να αποδειχθεί με επιχειρηματα η σωστη πολιτικη θεση του καθενος μας , μπορει να καταναλώθει σε τουτη τη πορεια που θα μας βοηθησει να βγουμε από το τελμα! Συν Αθηνα και χειρα κινει λεγαν οι προπάτορες μας , αν τογραψα και σωστα? Μακρια λοιπον τα μοιριολογια και οι ατακες !!Δειχτε τα δυναμικα των χωριων μας, στηλτε τα στις πρεσβείες,κανετε συνεταιρισμούς και ενεργοποιηθητε!!χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7:46
    μαλλον δεν γνωριζεις τι συμβαινει τα τελευταια χρονια ποιος να κανει πλανα για επενδυσεις οι δημοι δεν εχουν λεφτα ουτε να αλλαξουν λάμπες οι περιφερειες λιμοκτονουν σε ποιον να πεις τα επενδυτικα σχεδια οι βουλευτες του συριζα δεν πατανε στα χωριά μετα απο αυτα που κανουν ποιος να κανει επενδυση οταν με νομο ο τσιπρας παιρνει το 67% μιας επιχειρησης σε φορους.......καλες οι ιδεες αλλα εδω υπαρχει σηψη και μαρασμος.
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 - 8:28:00 μ.μ. EET
    κ. ΓΚ,
    δεν ειπα πως οι δημοι εχουν λεπτα και θα κανουν την επενδυση ,αλλα οτι θα κινηθουν για να βρεθουν επενδυτες που θα εκμεταλλευθουν τα δυναμικα, τις υλες και τις αλλες δυνατοτητες που μενουν ανεκμεταλλευτες στο δημο η στη περιφερεια. Οι δημοι μπορουν να κινηθουν με τονα καταγραψουν το τι δυναμικα υπαρχουν, το πως ο δημος θα υποβοηθησει τη κατασταση με την εξευρεση χωρου, τη διαθεση νερου, την εγγυηση, επι πληρωμη βεβαια, των λιοφυλλων, την παροχη νερου και ρευματος κ.α.
    Πρεπει δηλαδη να γινει μια συντονιστικη εκθεση με πρωτοβουλια του δημου που θα αποσταλλει στις πρεσβειες με τη παρακληση για μεταβιβαση π.χ. στα ευρωπαικα εθνικα επιμελητηρεια και σε βιομηχανικους κυκλους. Ισως υπαρχουν και αλλοι τροποι να γινει γνωστο π.χ. στην Ιαπωνια και Γερμανια οτι εχουμε λιοφυλλα διαθεσιμα για βιομηχανικους σκοπους! Γιατι τους εχουμε τους δημαρχους, τα επιμελητηρια , τους τοσους υπαλληλους!! Αυτοι πρεπει να ενεργοποιηθουν δεν τους εχουμε μονο για μοστρα ! Το παρακαντισμα ομως με τη βουκεντρα πρεπει να γινεται και απο μας, τους συμπολιτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στούς παραπάνω σχολιαστές τούς μή ενδιαφερόμενους γιά τά παραπολιτικά κουτσομπο-
    λιά,στά οποία μας συνήθισαν οι φάυλοι πολιτικοί.
    Η ενασχόληση μέ τή πρόοδο καί ανάπτυξη,σέ τοπικό επίπεδο,μιάς κοινωνίας προάγει τήν
    ευημερία της καί τήν απαλάσσει από τή τοξική καί χωρίς αποτέλεσμα αντιπαράθεση τής
    κεντρικής πολιτικής σκηνής.
    Τά υπαρκτα προβλήματα χρηματοδότησης καί άγριας φορολόγησης τής κεντρικής εξουσίας
    πρέπει νά βρεθεί τρόπος νά παρακαμφθούν στό όνομα τής επιβίωσης καί ασφάλειας τού
    τοπικού πληθυσμού.
    Ιστορικά,υπάρχει ένα λαμπρό παράδειγμα,μέ τό Δήμαρχο τής πόλης Βεργκλ στήν Αυστρία
    πού τό έτος 1932,μέ τήν ύφεση από τό κράχ τού 1929,δημιούργησε ανάπτυξη στή πόλη του
    καί στίς γύρω περιοχές,μέ τήν έκδοση αποδεικτικών εργασίας,τά οποία εξοφλούσαν οι
    έτσι εργαζόμενοι γιά τήν αγορά προιόντων καί υπηρεσιών,υπάρχει σχετική αναφορά στό
    διαδύκτιο,μέ τή πληκτρολογηση τής λέξης Βεργκλ...εσείς ψάξτε καί άλλους εναλλακτικούς
    δρόμους νά παρακάμψετε τήν αδηφάγο κεντρική εξουσία πού μαζεύει τόν ιδρώτα σας γιά
    νά στέλλει μπουκιές στό στόμα τού σόιμπλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Μπραβο σας κ.ανωνυμε Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 - 7:04:00 π.μ. EET και σευχαριστω για τα θετικα λογια που γραζατε στην ιδια κατευθυνση!!
    Με την υποκινηση του ενός και του αλλου ισως γινει καποτε καποιο ρευμα για κατι
    προοδευτικο! Παντως ετουτη η αδρανεια και το μοιρολογι δεν είναι καλα δειγματα!!

    Διαβαζα ολως τυχαιως χθες και το αρθρο ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, Έρευνα:Νίκου Μπατσικανή.Τι Ιστορια, τι ιερα χωματα με θεους και ηρωας!!Φαντασθείτε αυτά τα καστρα, τα διασελα και τις πλαγιες σε συνδιασμο με τις ιστοριες του Αχιλλεα να τις ειχαν οι Ελβετοι , οι Γερμανοι η οι Γαλλοι. Τι τελεφερίκ , τι τρενα και τι παρκα θα ειχαν δημιουργησει για να υμνουν την ιστορια τους και να προσελκυουν τουρίστες από ολο τον κοσμο!! Εδω κοντα στη Ζυριχη οι ελβετοι εχουν για τους τουρίστας ένα τρενακι που ανεβαινει τις βουνοπλαγιες στις Αλπεις με 300 ως 500 ευρω ανα ατομο για να απολαμβανουν τα χιονισμενα κι εν μερει ελατοσκεπασμενα τοπια που βουβα και μονοτονα ανοίγονται στα υψη !Σε σχεση μ~αυτο ο κ.Μπατσικανης μπορει να αρχισει να σκιτσαρει τη διαδρομή ενός τετοιου τελεφερικ και τους ενδιαμεσους σταθμους στο καστρο και αλλου πανς στα ριζοβουνια εκει της Ορθρης και να διηγηται ιστοριες. Αν δεν βρουμε ευρωπαιο έναν κινεζο επενδυτη η Γιαπωνεζο θα βρουμε σιγουρα!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την ιδεα μου το τρενακι και τα συναφη αρχιζω κι ερωτευωμαι κ.Μπατσικανή!
    Φαντασθείτε πραγματι ένα τρενακι που ξεκινα από το παλατι του Αχιλλεα, στο Καστρο της Πελασγιας,να ανεβαινει στους Μυκηναικους ταφους καπου εκει κοντα ατην Εθνικη προς Βολο, δεν θυμαμαι την ονομασια ,αν και εχω επισκεφθεί το μερος με τον γερμανο φιλο μου τον Πετερ,να κατεβαινει μετα στο λιμανι του, το Αχιλλειο, που ξεκινησε την εκστρατεια στη Τροια κι από κει ακολουθοντας μια παραθαλασσια μοναδικη στο κοσμο πορεια να ανεβαινει στη διπλοκορφη Ταπια, στα ερειπια της Αλοπης , την πολη των Μυρμηδονων, που ανηκε κι αυτή στο Βασιλειο του!!Ετσι δεν είναι κ.Νίκο Μπατσικανή? Αν καποιος δεν εχει ανεβει στη Ταπια, όχι γιατι ένα μερος ανηκει στην οικογενεια μας,το οποιο θα παραχωρησω ως δωρεα να γινει ενας σταθμος!!!, αλλα επειδή θα νιωσει ο καθενας ένα αληθινο τράνταγμα στη ψυχη του με τη θεα που ανοίγεται από κει με τον Μαλιακο στα ποδια του , που λες και κανεις ένα πηδημα θα βουτηξεις στα νερα του. Καταπεντι στέκεται σα αγνη κορη η Ευβοια, το Γρηπονησι, με την πευκοσκεπασμενη βουνοκορφή του Ψηλωριτη , τη Λιχαδα στα ποδια του προς τα δυτικα και τα δυο Λιχαδονησια παραπερα ,κοντα στον ορμο των Καμμενων Βουρλων, τα οποια είναι, κατά τη μοναδικη στο κοσμο τοσο ομορφη Μυθολογια μας, το κεφαλη και το σωμα του δουλου του Ηρακλή, τον οποιο δουλο σκοτωσε με μια δυνατη σφαλιαρα επειδή τον προδοσε στη γυναικα του που την κερατωνε εκει στην Ευβοια που ειχε παει να προσκυνησει στο ναο της Αθηνας, που ισως να ηταν τοτε κατάκορφα του Ψυλωριτη που φεγγοβολλα ολοασπρο εκει αναμεσα από κεραιες , το εκκλησακι του ΑιΛια !! Από κει, για να τελειωσω το ταξειδι με το τρενακι, με μια γυρα στους προιστορικους ταφους στα Φουρνια στις Ραχες και τα υπολοιματα από τους Ρωμαικους δρομους που περπατησε κι ο Αποστολος Παυλος ,αφου ανεβουμε ως τους Μυλους και δροσιστούμε στην αρχαια πηγη τους, αφινοντας στα δεξια την ασκλαβωτη στην ιστορια Σπαρτια, που και επι Τουρκοκρατιας ακομα ειχε το δικο της Ασμανι καταφυγιο και σαν ιδιοκτητο τσιφλικι,θα κατεβουμε ξανα στη Πελασγια!!
    Κ.Μπατσικανή η περιγραφη και η καλυτερη ιστορικη διαφωτιση της περιοχης και των ενδιαμεσων σταθμων του φανταστικου ακομα τρενου μας είναι δικη σας !!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά