Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η Ελλάδα, Συνέλληνες

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στην Νέα Υόρκη, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, μετά της συζύγου του, και αντιπροσωπεία της Football Super League. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που είχε συνομιλίες για όλα τα διεθνή θέματα με τους Έλληνες επισήμους.
Πηγές της ομογένειας χαρακτήρισαν "ανθελληνικά" τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα οποία η εκδήλωση θύμιζε εμποροπανήγυρη του '60 στην ελληνική επαρχία. Αυτό που εξόργισε τις πηγές της ομογένειας είναι ότι οι
συμπατριώτες τους στην Αθήνα αντιμετώπισαν την εικόνα αυτή υποτιμητικά, ενώ οι ίδιοι οι ομογενείς αυτό ακριβώς επιδίωξαν. Ήθελαν να θυμηθούν με κάθε τρόπο την Ελλάδα που άφησαν πίσω τους και να ευαισθητοποιήσουν έτσι τον αμερικανικό παράγοντα.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν χωρισμένη στα δύο με ένα σχοινί. Από την μία πλευρά της αίθουσας ήταν ο πρόεδρος Τράμπ και από την άλλη το πλήθος. Ακριβώς για να δημιουργηθεί η αίσθηση στον Πλανητάρχη ότι και ο ελληνικός λαός ανήκει στο ποίμνιό του. Σαν να του έλεγαν «ορίστε πρόεδρε, από εδώ ο λαός σου».
Κι ο Αμερικανός πρόεδρος τους αντιμετώπισε όλους ως γνήσιος Αμερικάνος. Χωρίς διακρίσεις. Πρώτα χαιρέτησε μία γριούλα, έπειτα έναν καλοστεκούμενο κύριο κι ύστερα τον δήμαρχο Γεώργιο. Προφανώς αυτό είναι ένα θεϊκό σημάδι για τον δήμαρχο Αμαρουσίου στην πορεία του για την εξουσία. Από το Μαρούσι, στην Αθήνα και έπειτα ποιος ξέρει. Ταβάνι του μόνο τα αστέρια! Κάποια στιγμή ο πρόεδρος Τράμπ χαιρέτησε και τον υπουργό Πάνο, με τον οποίο είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Ήταν δε τέτοια η ταύτιση των θέσεων που χρειάστηκαν μόλις 2,4 δευτερόλεπτα γι' αυτό. Όσο ακριβώς διήρκησε και η χειραψία.
 
Το πιο σημαντικό όμως από την ημέρα αυτή ήταν το γεγονός ότι κατατροπώθηκαν οι Έλληνες νεοφιλελεύθεροι τραμπικοί -υπάρχει και αυτό το είδος- που είχαν σπεύσει να δικαιολογήσουν  τον πρόεδρο Τράμπ για το γεγονός ότι δεν είχε δώσει το χέρι του στην Γερμανίδα Καγκελάριο. Είχαν πει τότε ότι ο πρόεδρος είναι φοβικός με τις χειραψίες, ότι  σιχαίνεται να δίνει το χέρι του, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από την εφημερίδα «Κεφάλαιο» το 2004. Μετά από τόσες χειραψίες που αντάλλαξε, δύο τινά μπορούμε να υποθέσουμε: Είτε σιχαίνεται τις χειραψίες με τους Ευρωπαίους και με μερικές ακόμη φυλές τους κόσμου, είτε δεν θεωρεί τους Έλληνες Ευρωπαίους.
Το ερώτημα που μας έμεινε αναπάντητο είναι ποιος διεκδικεί και ποιος τελικά θα διεκδικήσει  το χρίσμα του τραμπισμού στην Ελλάδα. Ο υπουργός Πάνος, ο δήμαρχος Γεώργιος ή η λαμπερή σύζυγός του; Νομίζουμε ότι αυτό το ερώτημα θα μας βασανίσει αρκετά στο μέλλον, αγαπητοί Συνέλληνες .
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

6 σχόλια:

  1. Βρε κουτσομπολη Μαυριδη καλαμαρα, αφου ολοι μας σε ξερουμε τι ειδος κωλο;;;τρι;,,δα εισαι, γιατι μας προκαλεις λοιπον να συμπεριφερομεθα σαν και σενα? Τι ξερεις εσυ από τον ελληνισμο του εξωτερικου ,για τα αισθηματα, τις νοσταλγιες, τους ποθους και τα ονειρα αυτων των ανθρωπων? Ποτε τολμησες να βγεις από τους εμπιστους τεσσερους τοιχους σου να πας και να σπουδασεις τον ελληνισμο της Αμερικής , να καταλάβεις τι ζητανε, πως προβαλλουν τα εθνικα μας θεματα και το ένα και τ~αλλο? Το μονο που ξερεις καλα εινα να χτιζεις περιχαρακώματα, να υποβιβάζεις η να ανυψωνεις προσωπα και καταστασεις, όπως ταιριαζει στο κομμα σου και τον πολιτικο σου εντολδοχο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να ρωτήσω κάτι παρακαλώ γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω : Πως γίνονται γιορτές, παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 στην Αμερική, στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο και οι εδώ ταχα προοδευτικοί θέλουν κατάργηση των παρελάσεων ,
    δεν ειναι προοδευτικοι τουρκόσποροι αριστεροί είναι που ζούν και βασιλεύουν σε βάρος της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα δεν με ενοχλούν οι εκδηλώσεις του Ελληνισμού της Αμερικής γιατι στο τέλος της ημέρας προβάλλουν την Ελλάδα και φαίρνουν σε άμεση επαφή τη χώρα με τους ποιό ισχυρούς πολιτικούς της γής. Αυτό που με ενόχλησε απο την φωτογραφία ποι έχει αναρτηθεί είναι η εικόνα του Καμέννου να περιμένει στη σειρά με τους παπουδες και γριούλες να χαιρετήσει τον Τράμ. Σαν Καμέννος ας περιμένει όσο θέλει και με όποιους θέλει, αλλά σαν Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι απαράδεκτος. Έχει θεσμική θέση και πρέπει να λειτουργεί ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:32
    ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 - 2:59:00 μ.μ. EEST, εχεις εν μερει δικαιο με τη περιφανεια σου που την ειδες να ντροπιάζεται!!
    Κανω τον κοπο να σου εξηγησω τη δικη μου σκοπια του θεματος. Και το θεμα είναι το απλησιαστο του Τραμπ και του κάθε Αμερικανου προεδρου σε τετοιες εκδηλώσεις. Η επαφη του Τραμπ με επιλεγμενα προσωπα της ελληνικης μειονότητας που επισκέπτεται στις εθνικες γιορτες μας είναι μονοπολειο της εκκλησιας στην Αμερική και συγκεκριμνα του Δημητριου!! Μονο δια μεσου του Δημητριου θα ειχε ο Καμμενος επαφη με τον Τραμπ, αλλα φαινεται καπου να τα χαλασε!!Οι Ελληνες της Αμερικής εκπροσωπούνται, οχι όπως στην Ευρωπη π.χ. Γερμανια από τον εκπροσωπο Δημων και Κοινοτήτων, έναν εκλεγμενον πολιτη οιανδηποτε κομματος τυχει, αλλα από την εκκλησια , τον Δημητριο!! Είναι αστειο αλλα ετσι είναι.
    Η Ελληνικη κυβερνηση δεν τολμα να τα βαλλει με την εκκλησια της Αμερικής πανω στο θεμα από αιωνες!! Οσο κι αν σου φαινεται παραξενο, ο Δημητριος λυνει και δενει!! Το Φαναρι και το παπαδαριο βαστα γερα ακομα! Από κει και περα αφινω το δικο σου μυαλο να απαντησει και στα πολλα αλλα ερωτήματα π.χ. το ρολο των Παλαιων Πατρων Γερμανου στην επανασταση, την πραγματικη ημερομηνια της επανάστασης και αλλα πολλα!!
    Ο καλαμαρας Μαυρίδης την γνωριζει καλα αυτή τη κατασταση στην Αμερική. Αλλα όπως διαβασες αρκειται στο να χλευαζει τον υπουργο του Ελληνικου μας Εθνους,οποιος κι αν ηταν στην περιπτωση, αντι να παρουσιασει το γιατι αυτή η συμπεριφορα και γιατι πρεπει να αλλαξει αυτή η εθυμοπτυπια η και γιατι να μην αλλαξει, τουλάχιστον για να καταλάβουμε ποιος είναι ο λογος. Αυτη είναι σοβαρη δημοσιογραφια κατ~εμενα κι όχιη μαυριλα στο χαρτι που αφινει κατά καιρους ο Μαυρίδης μετα αρθρακια του!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με την ανάλυση σου, αν και πιστεύω ότι η πρώτη πρόταση του κειμενου σου είναι μάλλον ειρωνική, αλλά την παρερχομε γιατι την εντασω στα πλαισια των εναλλακτικών απόψεων του διαλόγου. Αυτό που υπογραμμίζω ειναι οτι θελω τον Υπουργο Αμυνας της χωρας μου να γινεται δεκτος απο τον Τραμπ με θεσμικο τροπο και οχι να περιμένει στην ουρά για μια άνευ σημασίας χειραψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά