Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Βαποράκια

«Στημένο παιχνίδι», «βαποράκια συμφερόντων», ξεπούλημα «όσο όσο», «ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία»… Ολα αυτά συμβαίνουν στη ΔΕΗ.
Και δεν το καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Το καταγγέλλει ένας κοτζάμ υπουργός, ο Σκουρλέτης.
Ο οποίος κατά τα άλλα θα πειθαρχήσει σε «όποια συλλογική απόφαση» ληφθεί, διότι έτσι κάνουν στην Αριστερά κ.λπ.
Ομολογώ ότι τους θεωρούσα ικανούς για όλα προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Αλλά ακόμη κι έτσι τους είχα υποτιμήσει: αυτό του Σκουρλέτη ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μου!
Ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος να παραμείνει στην κυβέρνηση που ο ίδιος έχει καταγγείλει για όλες τις παραπάνω αθλιότητες. Προφανώς έτσι κάνουν στην Αριστερά.
Βεβαίως είναι και λίγο κοτούλα. Διότι, όταν ευλόγως ρωτήθηκε ποια είναι τα «βαποράκια συμφερόντων», απάντησε πως μιλάει για «πολιτικά βαποράκια» και αναφέρεται στη… ΝΔ!
Αλλά αυτό το σκέφτηκε μετά. Διότι στην αρχική συνέντευξη είχε μιλήσει για «συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την πώληση της ΔΕΗ, στα οποία εμπλέκονται μέλη των τεχνικών κλιμακίων. Είναι βαποράκια συμφερόντων, θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».
Είναι προφανές δηλαδή ότι δεν λέει τίποτα για «πολιτικά βαποράκια» κι ουδόλως αναφέρεται στην αντιπολίτευση. Και για όποιον αμφιβάλλει προσθέτει αμέσως μετά:
«Πιστεύω ότι υπάρχουν στελέχη στα τεχνικά κλιμάκια, αν και δεν μπορώ να το αποδείξω, που συνεργάζονται γι' αυτό». Δηλαδή για το ρεσάλτο!
Με άλλα λόγια, ο υπουργός δεν κατηγορεί τη ΝΔ. Κατηγορεί ευθέως την τρόικα, για την ακρίβεια «τα τεχνικά κλιμάκια».
Κι επειδή συνειδητοποίησε μετά ότι «έδωσε» την κυβέρνηση, η οποία κατά τη λογική αυτή συνεργάζεται με τα βαποράκια και τα συμφέροντα για το ρεσάλτο, άρχισε τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Φταίει ο Χατζηπετρής.
Αυτό βεβαίως δεν είναι έκπληξη.
Μια ομάδα ανίκανων που δεν μπορούν όχι απλώς να κλείσουν την αξιολόγηση, αλλά ούτε καν να βγάλουν συντάξεις ή να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ψάχνουν έναν Χατζηπετρή να φορτώσουν την ανικανότητά τους.
Διότι άντε να δεχτώ ότι τους πολεμούν θεοί και δαίμονες. Κι ότι τους πνίγουν τα συμφέροντα.
Ποιος θεός, ποιος δαίμονας και ποιο συμφέρον τούς εμπόδισε να βρουν έναν τύπο υπολογισμού των συντάξεων και να εκδώσουν τις συντάξεις των ανθρώπων που περιμένουν μήνες στην ουρά;
Διότι, για να εκπληρώσεις τις αυτονόητες υποχρεώσεις μιας πολιτείας απέναντι στους πολίτες της, δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός, έντιμος ή ανέντιμος, νέος ή παλιός, θεός ή δαίμονας.
Χρειάζεται να είσαι στοιχειωδώς ικανός.
Κι όταν δεν μπορείς να μοιράσεις ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα, τότε σου φταίνε τα βαπόρια, τα βαποράκια, άντε κι οι ψαρόβαρκες.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Πρετεντεράκο,ξέχασες πασοκικό λιβανιστήρι,ότι ό ΟΤΕ,πρώτα έγινε κομμάτια,από τό κόμμα σου καί
    μετά πουλήθηκε κομμάτι-κομμάτι,τό μεγαλύτερο από αυτά στό μακαρίτη τό βγενόπουλο..????
    Ο σύριζα,σήμερα,διάδοχο κόμμα τού πασόκ,αυτό ακριβώς κάνει στή ΔΕΗ,ότι ακριβώς έκανε καί στόν
    ΟΤΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά