Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Από αριστεροί επαναστάτες... γιουσουφάκια των δανειστών

Από τους πρώτους που είχαμε προτρέψει τον Πάνο Σκουρλέτη να παραιτηθεί αν διαφωνεί, ήμαστε εδώ στο Antinews. Το λέγαμε πιστεύοντας ότι υπάρχει ένα κάποιο φιλότιμο, ότι υπάρχει ένα ψήγμα πατριωτισμού και ότι δεν είναι τόσο ξεφτίλες. Αλλά που, κάθε φορά μας διαψεύδουν.
Βγήκε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος μέχρι πρότινος διαχειριζόταν τα θέματα της ΔΕΗ και την κατέστρεψε με τις επιλογές του και χαρακτήρισε στημένο το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ. Όπως εξήγησε, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018 είναι σα να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά».
Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως
στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων. «Δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση» διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο υπουργός χαρακτήρισε ως ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ όσο - όσο, εκφράζοντας φόβους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα υδροηλεκτρικά, είπε, έχουν βγει έξω, αλλά με αυτά που έχουμε δει δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξαναμπούν... Στην πρώτη αξιολόγηση δεν είχε τεθεί θέμα το είπαν και οι ίδιοι θεσμοί.
Κι αφού τα είπε όλα αυτά και ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «αφού διαμαρτύρεσαι, αφού καταγγέλλεις ξένα και ντόπια συμφέροντα γιατί δεν καταψηφίζεις, γιατί δεν παραιτείσαι», είπε το αμίμητο, που όμως χαρακτηρίζει το σύνολο της Αριστεράς: «Εγώ σέβομαι τις συλλογικές αποφάσεις, γιατί έτσι έχω γαλουχηθεί. Εγώ δεν μπήκα στην αριστερά για να κάνω καριέρα, Το θέμα για εμένα δεν είναι ατομικό, αυτή την στιγμή λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις, να λειάνω την απόφαση προσπαθώ, σε κάθε περίπτωση πάντως προηγείται η τελική συλλογική στάση».
Είναι ακριβώς η ασέλγεια που κάνει η αριστερά στη χώρα αυτά τα χρόνια. Παίρνει τα σκληρότερα μέτρα, έχει εξευτελίσει τη χώρα, της έχει αφαιρέσει κάθε αίσθηση αξιοπρέπειας αλλά στο τέλος... ψηφίζουν όλοι γιατί οι αποφάσεις είναι συλλογικές.
Μα ο κ. Σκουρλέτης δεν είναι κάποιος τυχαίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι απλά ένας σχολιαστής που μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει. Είναι μέλος της κυβέρνησης, κορυφαίος υπουργός, μέλος του κοινοβουλίου που η ψήφος του είναι ισότιμη. Και είναι κάποιος που έχει επιρροή και σε άλλους υπουργούς.
Και για να πούμε και το άλλο; Οι βουλευτές από τις περιοχές που «αγωνίζονται» για τη ΔΕΗ ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν τις κωλοτούμπες τους. «Άμα είναι για το δημόσιο συμφέρον να το συζητήσουμε», είπε κάποιος «αντάρτης» βουλευτής.
Αυτό είναι, λοιπόν, το πρόσωπο της αριστεράς. Δεν έχουν τσίπα μέσα τους και δεν θα έπρεπε να ξεγελιόμαστε ακόμη κι όταν λένε τις απίστευτες παπάτζες τους. Ακόμη κι αν το παίζουν αντάρτες, ευαίσθητοι ή αριστεροί. Ακόμη κι αν ζητούν συγγνώμη και μιλούν για αυταπάτες. Υποκριτές είναι και ο Σκουρλέτης επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο τη συμφωνία θα υπογράψουν με όλα τα μέτρα, αλλά και όσα άλλα μνημόνια τους έχουν κληρωθεί μέχρι να φύγουν. Σιγά μην χάσει ο... αριστερός τύπου Σκουρλέτη την καρέκλα και την εξουσία του. Στο όνομα της συλλογικής απόφασης με την οποία γαλουχήθηκαν θα γίνουν δυστυχώς τα γιουσουφάκια των δανειστών.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά