Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ηριάννα, σε φοβάμαι, Ηριάννα, σ'αγαπώ

 Μαύρες κουκούλες και κόκκινα γουνάκια σε αποστολή.
Αφού δεν έγινε Εθνικός Αρχισυντάκτης και Αρχιδικαστής, μήπως να το δει για Αρχιερέας Τρομοκρατίας;
Mεταξύ μας, δεν ξέρεις πια τι είναι πιο κουλό: το να ακούς τον πρωθυπουργό έτοιμο να φορέσει και κόκκινα γουνάκια για να υποκαταστήσει τους δικαστές «από άλλο μονοπάτι» ή τον εκλεκτό σύμβουλό του και μπαρ-consultant Καρανίκα να επιτίθεται χυδαία σε ολόκληρο Διονύση Σαββόπουλο και να μην ανοίγει μύτη στους Συριζαίους που έχουν μεγαλώσει με τον Νιόνιο;

Το να αποφασίζει από μόνος του ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αβάντα του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι έχει αδικηθεί η Ηριάννα, το κορίτσι των «Πυρήνων» (;), και ότι… θα βρεθεί ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ να τη βγάλει έξω οσονούπω;

Ή το να έχουμε μια ανοχύρωτη πόλη με τις ευχές των αρμόδιων υπουργών, όπου οι κουκουλοφόροι κατεβάζουν τη μισή Ερμού και κατά τον κύριο γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης είναι σύνηθες γεγονός, ενώ οι «Ρουβίκωνες» κάνουν πολιτιστικό τουρ, ανεμπόδιστοι, στην Τράπεζα της Ελλάδος; Πού; Ναι, στην Τράπεζα της Ελλάδος! (Εκεί απ’ όπου ο Τσίπρας, σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, θα πέταγε ο ίδιος τον Στουρνάρα έξω.)

Το να έχουν το θράσος μετά το κάζο που πάθανε να εκβιάζουν και πάλι για τηλεοπτικές άδειες ή το να προδικάζουν ποιο Μέσο θα επιβιώσει και υπό ποιες συνθήκες; Ενα είναι βέβαιο: ζούμε ήδη την ΕΚΤΡΟΠΗ σε εξέλιξη. Εκτροπή από τη

Δημοκρατία προς ένα καθεστώς που φιλοδοξεί να εξελιχθεί -δεν το κρύβει άλλωστε- σε ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ! 
Για την επιβολή ενός νέου τύπου ευρωμνημονιακής χούντας χρειάζεται βέβαια να ελέγξεις ορισμένους μηχανισμούς. Οι συριζο-μπουνταλάδες (ή να πούμε συριζο-μπουραντάδες;) ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ στη μάχη με τη Δικαιοσύνη, τον πρώτο ΟΧΤΡΟ-ΘΕΣΜΟ της Δημοκρατίας που προσπάθησαν με ΜΑΝΙΑ και τέχνη να αλώσουν.

Είναι γεγονός ότι πέτυχαν ορισμένες νίκες, δημιούργησαν κάποιους θύλακες, ανακάλυψαν ολίγους πρόθυμους ΕΠΙΟΡ­ΚΟΥΣ λειτουργούς που βάλθηκαν να στοχοποιούν και να διώκουν όσους ήταν στη λίστα Μαξίμου. Από τη μια, όμως, η αντίσταση μεγάλης μερίδας αληθινών δικαστών, όπως εκφράστηκε από τις απλές αίθουσες έως το ΣτΕ και από την άλλη οι αποκαλύψεις για κυβερνητικούς εκβιασμούς ακόμη και εγκληματιών ψευδομαρτύρων οδήγησαν το όλο εγχείρημα σε τοίχο. Αποτρελαμένη από την έκβαση της όλης νομικής εκτροπής, η κυβέρνηση, που κάθε λόγο έχει να φοβάται ότι θα πάρει απάντηση στο μέλλον διά του Νόμου, πλέον υβρίζει και απειλεί ανοιχτά τους δικαστές. Πέρα από αντιδημοκρατική -που ουδόλως τους ενδιαφέρει-, δεν είναι και τόσο έξυπνη ιδέα. Και ας κάνει πρόβες με κουκούλα και γουνάκια. 

Τη δεύτερη συντριπτική ήττα τη γνώρισε στην κόντρα με τα media, όπου παρά τις βαρύτατες απώλειες που γνώρισε ο κλάδος, στο τέλος στάθηκε όρθιος και αντεπιτίθεται. Μπορεί του κ. Παππά να μην του αρέσει η ιδέα ότι στο μέλλον, όταν δεν θα τον καλύπτει η εξουσία, θα τον κυνηγάνε κάποιες αγωγές εκατομμυρίων και καλά κάνει. Φυσικά, απ’ ό,τι ξέρουμε, και να ’θελε να δώσει δεν έχει. Ανεξάρτητα αν εκείνοι που τον διώκουν πιστεύουν ότι ξέρουν πού και πώς συγκεντρώνεται ο κόκκινος θησαυρός των Συριζαίων. Καταλαβαινόμαστε τώρα… Λάθος «παιδάκια» βρήκαν να κοροϊδέψουν και να εξαπατήσουν.

Το ίδιο συνέβη και με τον Τύπο, όπου κάτι παραπαίοντες προσκυνημένοι υποκαταστάθηκαν από διαόλου κάλτσες εφοπλιστές που τα έχουν φάει όλα με το κουτάλι. Αν ήταν στρατηγός ο κ. Παππάς, θα έμοιαζε μόνο στον Γκράτσι που υποσχόταν στον «Ντούτσε» νέους θριάμβους για να καταλήξει να χάσει και την Αλβανία.

Εν τω μεταξύ όσο εκτυλίσσεται η υπόθεση του αυτοκτονικού Βαρουφάκη, που προφανώς θέλει να πάρει κι άλλους μαζί του… στο καθισιό, το μόνο που έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσπαθεί να… καπηλευτεί τους αλληλέγγυους, τους αναρχοαυτόνομους και την τρομοκρατία. Ε, δεν τα βρήκε με τη Δικαιοσύνη, δεν τα βρήκε με τα media και στράφηκε σε σκοτεινούς μηχανισμούς που νομίζει ότι μπορεί να ελέγξει. Ο «ξαφνικός έρωτας» με την καταδικασμένη για σχέση με την τρομοκρατία Ηριάννα, με τόσο… συγχρονισμό μάλιστα, δεν είναι ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά απελπισίας και αναλγησίας. Παραμύθια τούμπανα.

Προσκυνά την Ανγκελα, μας ξεπουλάει στη Λαγκάρντ, και πουλάει τάχα μου αλληλεγγύη στην Ηριάννα. Μα κι αυτό το σόου τη δυσκολεύει να βρει το δίκιο της (εάν υπάρχει), αλλά σιγά μην τον νοιάζει τον Τσίπρα. Αφού… κορόιδεψε τα 2/3 της κοινωνίας με τις υποσχέσεις που αθέτησε, αφού έπαιξε παιχνίδια με το κατεστημένο και έχασε (όχι σε λεφτά), τώρα νομίζει ότι θα βάλει στο τσεπάκι τους αναρχοαυτόνομους και τρομοκράτες για να τραμπουκίσει media και Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο στόχος του. Μυστικός Στρατός Τρόμου, όπου ενεργό ρόλο παίζουν, όπως έπαιζαν και παλιά, οι παρακρατικοί και οι παρακυπατζήδες. Πολύ φιλόδοξο το σχέδιο.

Το ότι υπάρχει συνεκτικός ιστός μέσω Αλληλέγγυων, κυκλώματος Λάμπρου και γνωστών του Μαξίμου φαίνεται σαφέστατα… Ομως, η κάθε Ηριάννα, πόσο μάλλον οι «Πυρήνες», μπορεί να είναι ή να μην είναι άδικα θύματα της κοινωνίας, μπορεί να αποτελούν απειλή ζωής και θανάτου, όμως λαδωμένοι ποντικοί, ψευδομάρτυρες και πουλητάρια -δηλαδή Συριζαίοι- δεν μου φαίνονται… Και αν κι αυτό τους γυρίσει μπούμερανγκ, μπορεί να είναι το τελευταίο και το πιο μοιραίο. Γιατί γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ από παλιά και μιλάνε. Κακό αυτό. Οπως με τον Βαρουφάκη…

ΥΓ.: Αφού απέτυχε να γίνει Αρχισυντάκτης όλων των media και Αρχιδικαστής, μπας και του είναι πιο εύκολο να πάει για Αρχιερέας της... ευρύτερης Τρομοκρατίας (συμπεριλαμβανομένης της θεσμικής); Εκτός κι αν είναι ήδη…

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά