Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ευθύνες

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώην υπουργός Οικονομικών γράφει και αποκαλύπτει μια σειρά επιλογών και γεγονότων που αφορούν την πρώτη επτάμηνη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το σοβαρότερο εξ αυτών βέβαια είναι το σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και οι ασύμμετρες συνέπειες από αυτό. Τα στοιχεία παρατίθενται σε βιβλίο του πρώην υπουργού μαζί με πληθώρα αποκαλύψεων για το σχέδιο της κυβέρνησης στην οποία ανήκε. Η δε κυβέρνηση έχει ως Πρωθυπουργό το ίδιο πρόσωπο. Και το μείζον ερώτημα είναι: Γιατί κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και επιλέγει την αφωνία για τα όσα αποκαλυπτικά καταθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης;
Γιατί, αλήθεια, το συνήθως λαλίστατο Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να πετάξει την μπάλα της απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει πάρει θέση; Κι αν η κυβέρνηση δεν φοβάται όσα της καταμαρτυρεί ο Βαρουφάκης, γιατί δεν δέχεται μια Εξεταστική στη Βουλή για όλη την περίοδο της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης και του σόου του υπουργού της που κόστισαν τόσο στη χώρα; Οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν είναι δυνατόν το Μαξίμου να κρύβεται στην Κουμουνδούρου και ο Τσίπρας στις γραπτές ανακοινώσεις του κόμματός του. Τα όσα λέει ο Βαρουφάκης, εξάλλου, έθεσαν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή θέση της χώρας, ενώ αποκαλύπτεται και η πλήρης συνενοχή όλης της τότε κυβέρνησης. Αν ο Πρωθυπουργός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αλλιώς, η ευθύνη του είναι τεράστια.
ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. αυτοι οι δυο κλοουν χρεωσαν την πατριδα μας με 100 δις
    ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά