Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

O Βαρουφάκης στέλνει τον Τσίπρα στο Γουδή


Οι συγκλονιστές σποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, για το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που σχεδίαζε ο ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ του Μαξίμου είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις.
Αποδεικνύεται περίτρανα πως υπήρχε ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ της χώρας από την Ευρωπαϊκή της πορεία, διάλυση του Οικονομικού της ιστού, υφαρπαγή καταθέσεων και περιιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.
Θεωρούμε δεδομένο πως η Δικαιοσύνη θα κινηθεί ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ αυτοβουλως και θα διερευνήσει την σειρά των ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ που σήμερα αποδεικνύεται πως συνετελέσθησαν από την ΠΟΛΙΤΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ την επίμαχη περίοδο του Δημοψηφίσματος.
Είναι βέβαιο πως με το βιβλίο του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανοίγει διάπλατα την πόρτα, για να οδηγηθεί ο μοιραίος Τσίπρας στο Γουδή…

Τα 16 δισ. της ΕΚΤ, οι φόβοι Τσίπρα για Γουδή και το Plan X

(Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης)
Απίστευτοι και αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που είχε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της διαπραγμάτευσης του «καυτού» καλοκαιριού του 2015, όπως τους περιγράφει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο βιβλίο του «Adults in the Room», που δημοσιεύονται ταυτόχρονα την Κυριακή στο «Πρώτο Θέμα», το «Βήμα» και την «Καθημερινή».
Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, όλοι οι διάλογοι που παρατίθενται είναι καταγεγραμμένοι με το κινητό του και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Και μέσα σε αυτούς αποκαλύπτεται το σχέδιο και τι είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός για το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα κρεμόταν σε μία κλωστή. Θέλει να πάρει τα 16 δισ της ΕΚΤ και να «φορτώσει», όπως λέει, τα ΑΤΜ.
Ζητά Plan X από τον Γιάνη Βαρουφάκη, φέρεται να καταρρέει μόλις μαθαίνει τι θα συμβεί. Φοβόταν (σ.σ σύμφωνα πάντα με τον Γιλανη) να μην πάνε στου Γουδή, αν επιμένανε. Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.
«Πάμε να πάρουμε τα 16 δις της ΕΚΤ!»
Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, σε κάποιο χρονικό σημείο στο τέλος του Ιουνίου του 2015, ο πρωθυπουργός μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τότε, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, διημείφθη ο εξής διάλογος:
Βαρουφάκης: Ανέφερα το απόθεμα των 16 δισ. ευρώ. Τα μάτια του Αλέξη άστραψαν
Τσίπρας: Τι; Υπάρχουν 16 δις ευρώ παραπεταμένα εδώ και εκεί και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;
Βαρουφάκης: Αλέξη, η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή.
Τσίπρας: Νια Γιάνη αλλά όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας και εγώ δεν έχω μία, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα.
Φλαμπουράρης: Εχουμε κάθε δικαίωμα (ούρλιαξε) να πάρουμε αυτά τα λεφτά.
Βαρουφάκης: Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ…
«Προχώρα στο Plan X»
Πριν τις εκλογές του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Βαρουφάκη:
Τσίπρας: Γιάννη θα χρειαστεί να συγκροτήσεις μια ομάδα για να προετοιμαστούμε σε περίπτωση που οι δανειστές μας ωθήσουν εκτός ευρωζώνης.
Βαρουφάκης: Θα το κάνω Αλέξη. Αυτό το σχέδιο το παρουσίασα κάπου στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου του 2015.
Τσίπρας: Είναι κάτι εφικτό που μπορεί να εφαρμοστεί;
Βαρουφάκης: Διάβασε το και κλάψε.
Και συνεχίζει ο πρώην υπουργός: «Η μετάβαση στη νέα δραχμή θα ήταν τόσο επώδυνη ως του σημείου της εξόντωσης.
Βλέποντάς τον να λυγίζει κάτω από την πίεση της πιθανότητας του Grexit(που θα επέβαλλε το Βερολίνο) ήθελα να τον συγχωρήσω, να δικαιολογήσω και να εκλογικεύσω τα συγχώρητα, τα αν΄ληθικα και παράλογα ολισθήματά του».
«Να μην ξαναδώ τον Σταθάκη μπροστά μου»
Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μεταφέρει την πρώτη εντύπωση που αποκόμισε όταν γνώρισε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Όταν τον γνώρισα, είπα στη Δανάη [εννοεί την σύζυγό του], «ευχάριστος τύπος, αλλά δεν έχει τα προσόντα».
Ενώ προσθέτει πως του είχε τονίσει πολλάκις «αν θες να γίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να μάθεις αγγλικά».
Ο κ. Βαρουφάκης προχωρά και σε αποκαλύψεις για τις συμπάθειες και τις… αντιπάθειες του κ. Τσίπρα. Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει σε κάποιο χρονικό σημείο πως «θα χαρώ πολύ να μην ξαναδώ μπροστά μου τον [Γιώργο] Σταθάκη».
Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει τον Γιώργο Χουλιαράκη ως «αποστάτη» και «τον ιδανικό άνθρωπο για να υπογράψει την παράδοση μας στην Τρόικα».
«Φοβάμαι το Γουδή…»
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος, όπως τους αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής»:
«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο Βαρουφάκης φέρεται να διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι».
«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών από τη μεριά του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι. «’Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό. Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε:
«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα… Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»
Και συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μου εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε […] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»
Τσακαλώτος: Μας συντρίβουν σε όλα τα μέτωπα
Δραματικό sms Τσακαλώτου σε Βαρουφάκη στις 2 Ιουνίου 2015. Η περιθωριοποίηση του Γιάννη είχε πια συντελεστεί και την Ελλάδα στο Eurogroup την εκπροσωπούσε ο νυν υπουργός Οικονομικών που του στέλνει το εξής μήνυμα.
Τσακαλώτος: Γιάνη μας συντρίβουν σε όλα τα μέτωπα
Τσίπρας: «Θα διώξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές!»
Πριν από μερικές ημέρες, δημοσιοποιήθηκε άλλο ένα απόσπασμα από το βιβλίο Βαρουφάκη, στο οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια ακόμη σκηνή με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Παππά και…θύμα τον Γιάννη Στουρνάρα.
«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Βαρουφάκη όταν « τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Σύμφωνα με την αφήγηση Βαρουφάκη ο Νίκος Παππάς  υπερακόντισε και πρότεινε «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα.
 http://www.lykavitos.gr/
Άκρα του τάφου σιωπή από τους άλλοτε λαλίστατους υπουργούς και φίλους του Αλέξη, ο Βαρουφάκης στον πρόλογο του βιβλίου του αναφέρει ότι έχει καταγράψει όλες τις συνομιλίες. Αλέξη καλά ξεμπερδέματα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Τακουσε Κουλη τι βαραινει τον συναγωνιστη σου- 12:08:00 μ.μ. EEST? Μην το ξεχασεις και σε λενε ανευθυνο και κακομοιριασμενο όταν καποτε στα χρονια του νεου Μιλενιουμ μετα Χριστου προλάβεις να γινεις κυβερνήτης!!

Ανώνυμος είπε...

Ειδικό δικαστήριο και ισόβια δίπλα σε βαρυποινίτες τα ανύπαρκτα ανθρωπάρια που "είχαν και σχέδιο". Και τους πληρώνουμε αρχοντικά...
Η δικαιοσύνη που υποτιθεται ειναι ανεξάρτητη τι ΚΑΝΕΙ; Εδω μιλαμε για εθνικη προδοσια ..Ο ΠΑΚΗΣ σαν προεδρος της Δημοκρατιας; μενει..αταραχος; Να υποσχεθει απο τωρα η Ν.Δ οτι σαν αυριανη κυβερνηση θα τους στειλει στη φυλακη τους ξεφτιλισμενους.
Με τέτοια σούργελα σαν κι αυτά με τις αποκαλυψεις Βαρουφακη -Λαφαζανη πάλι καλά που φάγαμε μόνο 100 χρόνια μνημόνια! Ρε τι ζώα μας κυβερνάνε;
Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Αλλος φιτσος παλι ο Γ.Κ., αν και πιστευω να ειναι ο ιδιος ο ανωνυμος φιτσος κατω από το 12:08:00 μ.μ. EEST!!
Τελος παντων η απαντηση μου απευθυνεται και στους δυο , διοτι ακομα δεν καταλαβαν και οι δυο ανταμα ότι στον αντιποδα του Αλεξη Τσιπρα δεν υπαρχει ατομο ισαξιο η ικανωτερο αυτουνού στον πολιτικο κοσμο της Πατριδας μας.
Η σημερινη αντιπολιτευση αυτή η ασυχρονιστη,παλαιοληθικη, σαπια και ασπονδυλη οργανωση που βασισμενη στην οικογενεοκρατεια χτυπα εδω κι εκει μεσα στη καταχνια χωρις προγραμμα, με γερασμένα και δυσκολοκινητα μυαλα, δειτε π.χ Γιακουμακο, πρεπει πρωτα να απολευκανθει κι εκσυγχρονιστεί , να διαμορφωσει στοχους και προγράμματα και κυριως να συμμετασχει συναιτικα στο να περατωθεί το τιτανιο εργο του Αλεξη! Αφου λοιπον μετα απο χρονια εκσυχρονισθει και συνειδητοποιησει τις δυτικοευρωπαικες αξιες και ορους, τοτε μπορει η ΝΔ να γινει και ο γιουνιορ παρτνερ του Αλεξη Τσιπρα , στη θεση του κ. Καμμενου, σε μια νεα, μετα από χρονια συγκυβερνηση!!! Με καταλάβατε αδελφια μου? Ετσι μονο θα παει η Πατριδα μπροστα. Με ριζικες αλλαγες και πρσαρμογη στα ευρωπαικα κεκτημένα κι όχι στα ντοπια ρουσφέτια του παρελθοντος !!!


Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΟΜΙΣΑΡΙΕ 5:34 ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΣ;
ΕΔΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ
ΕΙΠΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΣΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...


ο μπετοβλακας Αλέξης θα μοιραζε στο κόσμο λεφτά. .δις Ευρω στα ΑΤΜ. ..θα έβρεχε Ευρω να γελασει και ο καθε πικραμενος και εμείς ζητάμε Γουδι και Στρατοδικεια...τόσο αχαριστοι είμαστε.
Tώρα στα σοβαρά πηρατε ειδηση την ανακοινωση της ενωσης δικαστων και εισαγγελεων πριν απο λιγο? φοβουνται οτι η δικαιοσυνη θα γινει αλα Τουρκια και Πολωνια !!!!ο θεος ας βαλει το χερι του να μην εχουμε κανενα εμφυλιο

Η Πελασγία από ψηλά