Διαδικαστικού χαρακτήρα δικαιολογίες, ανειλημμένες υποχρεώσεις και συναντήσεις οι οποίες δεν μπορούσαν να αναβληθούν επικαλέστηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για να μην εμφανιστεί χθες στη Βουλή και να αποφύγει φίλια και εχθρικά πυρά, αλλά κυρίως τις απαντήσεις για τον εκσυγχρονισμό των F-16, καθώς και για τις παλινωδίες του στο θέμα του ταξιδιού στο Λονδίνο.
Αρχικώς ο κ. Καμμένος αναμενόταν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας. Μολονότι η ημερήσια διάταξη αφορούσε το νομοσχέδιο για τη σταδιοδρομία και την εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όλοι γνώριζαν από την προηγούμενη εβδομάδα ότι η αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης μετά τη
σύγχυση που προκάλεσαν οι διαφορετικές δηλώσεις του κ. Καμμένου θα ζητούσαν εξηγήσεις για το κόστος αναβάθμισης των F-16.
Κι ενώ η συνεδρίαση στη Βουλή ήταν προγραμματισμένη για τις 17.00, ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής η ώρα άλλαξε και ορίστηκε για τις 15.00. Η αλλαγή ώρας λειτούργησε ως σανίδα σωτηρίας για τον κ. Καμμένο, ο οποίος επικαλέστηκε προγραμματισμένες συναντήσεις τις οποίες δεν μπορούσε να αναβάλει ώστε να μην εμφανιστεί στη Βουλή. Ολως συμπτωματικώς ωστόσο κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή γνώριζαν πριν από την αλλαγή της ώρας συνεδρίασης ότι πρόθεση του υπουργείου ήταν να εμφανιστεί ο κ. Βίτσας στην επιτροπή ώστε να πέσουν οι τόνοι και ο κ. Καμμένος να μη λειτουργήσει ως το «κόκκινο πανί» για βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης.
Η απουσία του κ. Καμμένου είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί και η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς αυτόν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας για το ποιος πλήρωσε το δωμάτιο στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας ρωτούσε για ποιον λόγο ο κ. Καμμένος παραπλάνησε τη Βουλή και ενώ, όπως αποδείχθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η αποπληρωμή της οφειλής για τη διαμονή στο «Mandarin» έγινε τοις μετρητοίς, ο υπουργός είχε υποστηρίξει ότι χρέωσε την κάρτα του. Τελικά με την επίκληση ανειλημμένων υποχρεώσεων η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσιάρα ματαιώθηκε, με τον γραμματέα της «γαλάζιας» ΚΟ να προαναγγέλλει ότι θα την επανακαταθέσει. 

 http://etypou.gr