Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Όταν πέφτει η αυλαία στη συγκυβέρνηση


Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά εφτά βουλευτές της ΝΔ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή με θέμα την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Εις εκ των ομιλητών θα είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει, όπως λέει, ανοικτούς λογαριασμούς με τον Πάνο Καμμένο . Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας προαναγγέλλει ότι περιμένει την επερώτηση των γαλάζιων βουλευτών για να «εξευτελίσει τη ΝΔ». Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η γαλάζια παράταξη, όπως μαθαίνω, ετοιμάζεται πολύ προσεκτικά. Να σκεφτείτε ότι την τελευταία στιγμή έκαναν ένα είδος αναδιάταξης στους ομιλητές, ορίζοντας την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, η οποία όταν ανοίξει το στόμα της λέει, λέει, λέει (και τι δεν λέει - σαν να μην υπολογίζει τίποτε). Ακόμη και στα τρενάκια του προεκλογικού σποτ του κ. Καμμένου θα αναφερθεί.
 Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν τη συζήτηση την Πέμπτη με μια σχετική απάθεια. Μαθαίνω ότι πλέον έχουν αποφασίσει ότι με τον Πάνο Καμμένο θα συμπορευτούν έως τις εκλογές (όποτε αυτές κι αν γίνουν) και μετά θα χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι τους. Άλλωστε (μετά το θέμα με τη Σαουδική Αραβία) υπάρχει πλέον μια απόσταση στις σχέσεις τους. Αφήστε που βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και πιστεύουν ότι το κόμμα του κ. Καμμένου δεν θα εισέλθει στη Βουλή. Τον κ. Τσίπρα ενδιαφέρουν πλέον οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, αφήνοντας όταν έρθει η ώρα κυριολεκτικά στη μοίρα του τον κ. Καμμένο (όπως έκανε στο παρελθόν και με άλλους στενούς συνεργάτες του). Όσον αφορά δε τις φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί προεκλογικά με τους ΑΝΕΛ, αυτές λένε στην Κουμουνδούρου ότι είναι «όνειρα θερινός νυκτός».
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά