Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Μοιραίος

Όταν ο Δημήτρης Καμμένος επιτέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή στελέχη του μάλωναν τους ανελίτες όπως ο δάσκαλος τον μαθητή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν καθησυχαστικός: «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και δεδομένη».
Όταν πέντε μήνες αργότερα ο ίδιος βουλευτής διεγράφη από το κόμμα του επειδή υπερψήφισε την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαρκαστικός, αλλά καθησυχαστικός: «Ο Δημήτρης Καμμένος ήταν χαμένος από καιρό, αλλά η κυβέρνηση είναι μακράς πνοής».
Όταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης ανακοίνωσε χθες την ανεξαρτητοποίησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν υπαινικτικός, αυστηρός, αλλά καθησυχαστικός: «Μου κάνει εντύπωση η ώρα που γίνεται αυτή η κίνηση, ο βουλευτής πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής».
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει μια πρωτότυπη προσέγγιση της δουλειάς του. Μπορεί γύρω γύρω να φτύνουν, αλλά εκείνος βεβαιώνει ότι βρέχει. Μπορεί οι βουλευτές του ήσσονος κυβερνητικού εταίρου να εξεγείρονται μπροστά στο παιχνίδι που παίζει ο αρχηγός τους για να μη χάσει την καρέκλα, αλλά εκείνος βλέπει επιχειρηματικά συμφέροντα. Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να προσβάλλει το Κοινοβούλιο με αήθεις χαρακτηρισμούς για τους βουλευτές που τον ελέγχουν, αλλά εκείνος μιλά για τον άνθρωπο που «δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι».
Ίσως όλοι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι να είναι υποχρεωμένοι να παίζουν λίγο - πολύ αυτό το παιχνίδι. Να κάνουν το άσπρο μαύρο, να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, να κρύβουν, να φουσκώνουν και να εξωραΐζουν. Αλλά ο Τζανακόπουλος είναι κάτι παραπάνω. Είναι ο άνθρωπος που συνδέεται ευθέως με την πιο συμβολική, την πιο εμβληματική, την πιο θριαμβευτική πράξη του πολιτικού του προϊσταμένου. Ναι, είναι ο κάτοχος της γραβάτας.
Πράγματι, περισσότερο κι από τις εκλογές στην Τουρκία ή την αντιπαράθεση των ευρωπαίων ηγετών για το ζήτημα της μετανάστευσης, αυτό που απασχόλησε το Σαββατοκύριακο ολόκληρο τον πλανήτη ήταν πού βρήκε ο Τσίπρας την υπέροχη γραβάτα με την οποία στήθηκε το πάρτι του Ζαππείου. Ηταν αυτή που του είχε χαρίσει ο Ρέντσι την εποχή των ψευδαισθήσεων; Οχι, εκείνη ήταν σκούρα. Μήπως ήταν η γραβάτα που έβγαλε και του έδωσε ο Ζάεφ κατά την υπογραφή της συνθήκης που επρόκειτο να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία αλλά κοντεύει να διαλύσει την κυβέρνηση; Οχι, εκείνη την είχε τσαλακώσει ο Πρωθυπουργός και την είχε βάλει στην τσέπη του, προκαλώντας την παρέμβαση του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν. Μήπως την αγόρασε ειδικά για την ιστορική περίσταση;
Η απάντηση, ύστερα προφανώς από ενδελεχή έρευνα, δόθηκε από το δημοσιογραφικό όργανο της κυβέρνησης την ίδια ακριβώς στιγμή που δεχόταν φίλια πυρά περί νεοαυριανισμού. Ο μοιραίος άνθρωπος της «πρώτη φορά Αριστεράς» είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που, όταν θα χάνεται η δεδηλωμένη, θα επιμένει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή. 
Μιχ. Μητσός-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά