Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Το “στρατηγικό σχέδιο” ήταν η τσέπη του καταναλωτή...

Το βασικό είναι να υπάρχει σχέδιο. Οπως αυτό που είχε η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης το είχε ονομάσει “στρατηγικό σχέδιο για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ”.

Προφανώς,το σχέδιο αυτό αν δεχτούμε ότι υπάρχει,θα αναπτυχθεί αργότερα. Επί του παρόντος η παραπαίουσα ΔΕΗ θα σωθεί από τις τσέπες των καταναλωτών. Τέτοια σχέδια μπορεί να εκπονήσει ο καθένας μας μόνο που δεν θα μπορούν να χαρακτηριστούν στρατηγικά. Η ΔΕΗ έφτασε να είναι ελλειμματική και να κινδυνεύει με κατάρρευση επί κυβέρνησης και διοικήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Διοίκηση της ΔΕΗ είχε προταθεί στην τότε κυβέρνηση αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά είχε εκτιμηθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε μη εκλογικό χρόνο.
Η νέα κυβέρνηση πράγματι φέρνει αυξήσεις σε μη εκλογικό χρόνο. Σχέδιο δεν φέρνει ή σε κάθε περίπτωση δεν συνιστά σχέδιο να πληρώνουν οι καταναλωτές. Αυτός ναι ο τρόπος για να κλείσει η τρύπα των πεντακοσίων εκατομμυρίων. Η.. επιχειρηματολογία ότι οι καταναλωτές δεν θα καταλάβουν την αύξηση στους λογαριασμούς τους επειδή θα έχει μειωθεί ο ΦΠΑ είναι για τα σίδερα. Ο ΦΠΑ έχει ήδη μειωθεί. Φαίνεται ότι στο υπουργείο ζήλεψαν την δόξα του Κατρούγκαλου όταν με το περίφημο συνταξιοδοτικό του οι συντάξεις τσεκουρώνονταν κι εκείνος υποστήριζε πως οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Η αύξηση τιμολογίων υπολογίζεται σε ποσοστά που κυμαίνονται από 16-20%. Η μείωση στην έκπτωση των συνεπών καταναλωτών μειώνεται από 10 σε 5%. Εδώ μιλάμε για το 70% του συνόλου των πελατών της ΔΕΗ! Αν κάνουμε έτσι τον λογαριασμό οι αυξήσεις ξεπερνούν το 21% και φτάνουν ακόμα παραπάνω.

Οι νέοι...Κατρούγκαλοι λένε ότι η αύξηση αντισταθμίζεται από την μείωση του ΦΠΑ. Πρόκειται για μείωση που είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στον Μάιο και έχει ήδη υπολογιστεί και συμπεριληφθεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έχουν παραλάβει οι καταναλωτές. Να μην τα βάζουμε όμως με τους ίδιους τους αριθμούς και την αριθμητική. Οταν η αύξηση στα τιμολόγια ξεπερνάει το 21% και η μείωση του ΦΠΑ είναι 7% η διαφορά δηλαδή η αύξηση ξεπερνάει το 14%! Να μην διαφύγει της προσοχής δηλαδή του γενικού λογαριασμού ότι οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν και με τη ρήτρα για το κόστος των διοξειδίων του άνθρακα που υπολογίζεται στα 15,68 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Η Νέα Δημοκρατία και προεκλογικά και από την ώρα που ανέλαβε η κυβέρνηση πρωτοστατούντος του κ.Χατζηδάκη έκανε σημαία της τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ θέλοντας να πλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όπως φαίνεται και να στρώσει το έδαφος για τις αυξήσεις στα τιμολόγιά της ως αναπόφευκτη συνέπεια. Οι αυξήσεις, οι πρώτες που αποφασίζονται από τη κυβέρνηση μπορεί να πλήττουν το προφίλ της, στρώνουν όμως,το έδαφος για να ακολουθήσουν κι άλλες ως συνέπεια απάντα της αποτυχημένης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της καμένης γης. Στην προκειμένη περίπτωση όμως προετοιμάζουν το έδαφος για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει την παράδοσή της στους ιδιώτες... 
 Γ. Χελάκης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά