Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

O Αλ. Τσίπρας δεν ελέγχει τους βουλευτές του

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για την τροπολογία που αφορά στα τυπικά προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις αλλά τελικά από τους 86 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι 25 ενώ είχε προηγηθεί μια αγωνιώδης προσπάθεια συλλογής των υπογραφών που απαιτούνται για την κατάθεση του σχετικού αιτήματος.
Η προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να προκαλέσει θέμα με αφορμή την υπόθεση του διοικητή της ΕΥΠ έπεσε στο κενό ανέδειξε όμως ότι δεν ελέγχει τους βουλευτές του, αφού σε μια κορυφαία διαδικασία για ένα κόμμα, δηλαδή το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας, απουσίαζε ένας σημαντικός αριθμός, δείχνοντας ότι
τα εσωκομματικά προβλήματα για τα οποία γίνεται λόγος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαρκτά και αναδεικνύονται σταδιακά και με κάθε ευκαιρία.
Το αίτημα για ονομαστική ήταν κεντρική απόφαση. Από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να αναδείξει την τροπολογία για τα τυπικά προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ ως «πρωθυπουργικό σκάνδαλο». Και το κόμμα που κατέθεσε το σχετικό αίτημα εμφανίσθηκε χωρίς το σύνολο της κοινοβουλευτικής του δύναμης.






Η κίνηση του Αλ. Τσίπρα γύρισε μπούμερανγκ τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς την αποκάλυψη ότι και ο διοικητής που ο ίδιος είχε διορίσει δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα που προβλέπονταν από τη σχετική νομοθεσία. Θέμα που όμως δεν είχε προκαλέσει αντιδράσεις δεδομένου ότι πρόκειται για τον διοικητή μιας ευαίσθητης υπηρεσίας όπου το βασικό προσόν το οποίο πρέπει να διαθέτει είναι διοικητική και οργανωτική επάρκεια. Κάτι που προκύπτει, κυρίως από την εμπειρία.
Άλλωστε στο παρελθόν διοικητές έχουν τοποθετηθεί πρόσωπα με πτυχίο μεν χωρίς όμως να διαθέτουν γνώσεις επί του αντικειμένου της εθνικής ασφάλειας.
Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αναδείχθηκε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά ένα σοβαρό θέμα. 
Και τελικά έπεσε στην παγίδα που επιχείρησε να στείλει. Η απουσία των βουλευτών του δείχνει πως στο εσωτερικό του κόμματος η γραμμή Τσίπρα δεν αποτελεί πλέον... μονόδρομο. Κάτι που έχει φανεί και στα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, με τις εκατέρωθεν βολές μεταξύ στελεχών και την προσπάθεια ενός εσωκομματικού «ξεκαθαρίσματος» που βρίσκεται σε εξέλιξη
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά