Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κουβαλάει μολότοφ;

Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κουβαλάει μολότοφ, αναρωτιέται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και δικαίως. Διότι κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να βρεθεί με μια μολότοφ στην τσάντα του. Πας μια επίσκεψη βρε αδερφέ. Να μην έχεις μια μολότοφ μαζί σου; Με άδεια χέρια να εμφανιστείς; Ντροπής πράγματα.
Και ερωτώ κύριε βουλευτά μου. Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που στο σπίτι του βρίσκονται, δώδεκα τσεκούρια, τέσσερα κράνη, έξι μάσκες οξυγόνου και μια ντουζίνα σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό; Πιθανότατα είναι απλώς κάποιος φιλήσυχος ξυλοκόπος με αλλεργία στο ροκανίδι γι αυτό χρειάζεται τα τσεκούρια και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Έλα θεέ και κύριε δηλαδή, πόση καχυποψία σε ετούτο τον κόσμο.
Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί αντιμετωπίζουμε με όρους σοβαρότητας την μπούρδα του καθενός; Γιατί απαντάμε στα
σοβαρά σε απόψεις τύπου “δεν ξενοπήδαγα, απλώς ρεγουλάρω τις σούστες του κρεβατιού” όταν τον άλλον τον έχεις πιάσει ξεβράκωτο κάτω από τα σεντόνια με την κουμπάρα; Γιατί μπαίνουμε στην συζήτηση;
Δεν λέω, δημοκρατία έχουμε, έχεις κάθε δικαίωμα να πεις την μπούρδα σου. Αλλά έχουμε δικαίωμα κι εμείς οι υπόλοιποι να πάψουμε να την αντιμετωπίζουμε στα σοβαρά όπως κάναμε τόσα χρόνια. Αυτή η σοβαρή αντιμετώπιση είναι που έδωσε στην μπούρδα σου αξία και θέση στον κοινωνικό διάλογο.
Αν έπαιζες σε ταινία θα ήσουν ο Τζανετάκος και θα σου ερχόταν ουρανοκατέβατη φάπα από την χερούκλα του Κωνσταντάρα. Φλαπ, και “άι στο διάολο, πάλι την είπες την κοτσάνα σου”. Δεν θα καθόταν ποτέ ο αείμνηστος να απαντήσει στα σοβαρά στην μπαρούφα του Αλέκου.
Εμείς βέβαια φάπα δεν πρέπει να ρίξουμε, αλλά μπορούμε επιτέλους να αρχίσουμε να βάζουμε την παλαβομάρα του καθενός στο σωστό της μέγεθος. “Λέτε αρλούμπες κύριε, στις οποίες δεν αξίζει καν να απαντήσω”.
Ο κάθε αρλουμπολόγος, ένα και μόνο πράγμα θέλει. Να συζητηθεί η μπαρούφα του. Να δώσουμε αξία στον ίδιο με το να χάσουμε έστω και λίγο χρόνο επιχειρηματολογώντας στα σοβαρά επί μιας εξόφθαλμα ανισόρροπης σκέψης που αν την άκουγε παιδί δημοτικού θα απαντούσε αμέσως “Τι λες; Πας καλά;”
Επιτέλους ας σταματήσουμε να συζητάμε την ανισορροπία του καθενός. Η αρλούμπα τρέφεται από τη συζήτηση. Σε εγκλωβίζει σε έναν βρόγχο παράνοιας, σε συνθλίβει μέσα σε ένα απόλυτο κενό λογικής. Κι εσύ κάθεσαι και επιχειρηματολογείς λες και υπάρχει ποτέ περίπτωση να βρεις άκρη με τη λογική απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους και τους υποστηρικτές τους.
“Δεν απαντώ σε μπαρούφες σύντροφε”.
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος - ιδρυτής και CEO της Arpadom Construction και της πλατφόρμας Travelusive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά