Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτού του επικίνδυνου και συχνού καρκίνου

Το γιαούρτι είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές για μικρούς και μεγάλους. Οι περισσότεροι το έχουμε συνδυάσει με το ασβέστιο που περιέχει ενώ δεν είναι λίγοι όσοι το επιλέγουν όταν θέλουν να ακολουθήσουν μια  υγιεινή και ελαφριά διατροφή.
Με βάση μια νέα μελέτη, υπάρχει και άλλος ένα λόγος για να μη λείπει από τη διατροφή σας, ειδικά αν είστε άνδρας. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Gut», δείχνει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στους άνδρες κατά 19%, αφού μπορεί να μπλοκάρει την ανάπτυξη αδενώματος.
Η μακροχρόνια έρευνα και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του
Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξέτασαν τη διατροφή και την ανάπτυξη αδενωμάτων σε 32.606 άνδρες και 55.743 γυναίκες που παρακολουθήθηκαν από το 1986 έως το 2012. Κάθε τέσσερα χρόνια υποβάλλονταν σε ενδοσκόπηση παχέος εντέρου και έδιναν πληροφορίες για τη διατροφή τους και για την κατανάλωση γιαουρτιού. Μέχρι το τέλος της μελέτης 5.811 αδενώματα αναπτύχθηκαν στους άνδρες και 8.116 στις γυναίκες.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας απέδειξαν πως ο κίνδυνος για εμφάνιση αδενώματος μειωνόταν κατά 19% στους άντρες που κατανάλωναν πάνω από δυο φορές την εβδομάδα γιαούρτι. Η μείωση έφτανε το 26% για τα αδενώματα που ήταν πιο επικίνδυνο να εξελιχθούν σε καρκίνο και για εκείνα που βρίσκονται στο κόλον του παχέος εντέρου και όχι στο ορθό.
Η προστασία που προσφέρει το γιαούρτι από τα αδενώματα που αναπτύσσονται στο κόλον, μπορεί εν μέρει να οφείλεται στη χαμηλότερη οξύτητα (pH) σε αυτό το μέρος του εντέρου, καθιστώντας το πιο φιλόξενο περιβάλλον γι’ αυτά τα βακτήρια.
Πρέπει να τονιστεί επίσης πως στον γυναικείο πληθυσμό δε διαπιστώθηκε η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εντέρου με την κατανάλωση γιαουρτιού.
Πηγή: Θεραπείες

2 σχόλια:

  1. Ο συγχωρεμενος παππους μου με το μαυρο δαντελωτο σκουφι στραβοφορεμενο στο κεφαλι του, που παλια θα τον εβλεπες πανω στο βαρβατο Καρα του να σολατσαρει τους χωριανους καμπους , τραβοντας αραβανι για τις στρουγκες και τα ζωντανα του, ξεπερασε τα 100 χρονια ζωης του!/ η αληθεια είναι ότι κανενας δεν ηξερε την ημερομηνια γεννησης του γιααυτο και ελεγε ο ενας ότι πεθανε στα 106 κι ο άλλος στα 103/. Η κυρια διατροφή του ηταν, ψαρια, ιδιαιτερα μπαρμπούνια, τυρι τολουμ και yoğurt, τουρκικες και οι δυο λεξεις!! Τουλουμι είναι τ~ασκί από τομαρι κατσικιου και yoğurt το γιαουρτι!!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν όλα όμως αγνά χωρίς συντηρητικά, ο αέρας καθαρός, χωρίς ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, εφορια, ακριβά αυτοκίνητα κλπ. Μεγάλη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά