Ο Α. Τσίπρας χθες στη βουλή ευφυολογώντας - ή νομίζοντας πως ευφυολογεί - δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ επί Νέας Δημοκρατίας την ΕΥΠ διοικεί η Greek Mafia».
Αυτή τη δήλωση την έκανε ενώ είχαν γίνει γνωστά τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.
Συνεπώς, γνώριζε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» το οποίο ανέφερε πως επί πρωθυπουργίας Τσίπρα η ΕΥΠ παρακολουθούσε τρεις υπουργούς του. Μάλιστα αναγράφει με χοντρά γράμματα και τα ονόματά τους. Τι να υποθέσουμε; Πώς θεωρεί τους τρεις, υπό παρακολούθηση, συνεργάτες του μέλη της Greek Mafia;
Επειδή είμαι καλόπιστος άνθρωπος παίρνω την καλύτερη για αυτόν εξήγηση. Δε γνώριζε το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο, δεν τον
ενημέρωσαν γι΄αυτό οι συνεργάτες του. Καλύτερα αμελής παρά κυνικός.Εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται πως η υπόθεση των παρακολουθήσεων ξεφεύγει από τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και της «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας. Με την τροπή που τείνει να πάρει η υπόθεση πιθανόν αντί να τον ωφελήσει πολιτικά, τελικά να του δημιουργήσει προβλήματα, καθώς όπως αποδεικνύεται και επί των ημερών του η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα.
Όλη αυτή η υπόθεση όμως το μόνο σίγουρο είναι πως εκθέτει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, όχι γιατί γίνονται παρακολουθήσεις, αλλά γιατί αυτές δημοσιοποιούνται σωρηδόν. Παρακολουθήσεις γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλες τις δημοκρατικές χώρες, μέσα στο πλαίσιο των υφιστάμενων διαδικασιών.
Αυτό που ξεχωρίζει ένα σοβαρό κράτος από ένα αποτυχημένο είναι πως στο πρώτο ουδείς γνωρίζει ποιος παρακολουθείται. Τηρείται ευλαβικά το απόρρητο. Έτσι οι μυστικές υπηρεσίες του επειδή είναι αξιόπιστες συμμετέχουν στη διακρατική ανταλλαγή σημαντικών πληροφοριών.
Αντιθέτως, οι μυστικές υπηρεσίες που έχουν γίνει «σουρωτήρι» από τα «βαθιά λαρύγγια» που κρύβουν στις γραμμές τους, ουσιαστικά είναι απομονωμένες, ως αναξιόπιστες, γιατί δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια στη διαχείριση ζωτικής σημασίας πληροφοριών.
Ο Α. Τσίπρας στην προσπάθειά του να προκαλέσει ζημία στη Νέα Δημοκρατία για μια ακόμα φορά έβαλε στην άκρη το εθνικό συμφέρον. Δεν κατανόησε πως η Ελλάδα λόγω των γνωστών απειλών θα πρέπει να έχει μια ΕΥΠ πρωτίστως αποτελεσματική, υπεράνω κομματικών ανταγωνισμών. Πολύ δε περισσότερο που και επί των ημερών του η ΕΥΠ παρακολουθούσε αυτούς που έκρινε πως πρέπει να παρακολουθεί.
Τότε η Νέα Δημοκρατία δε σήκωσε το θέμα, αν και οι διαξιφισμοί μεταξύ των κυρίων Κοτζιά και Καμμένου, κορυφαίων υπουργών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έδιναν τροφή για κομματική εκμετάλλευση. Και σήμερα, μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα πάνω - κάτω.
Τι να πει ο Α. Τσίπρας; Πώς οι τρεις υπουργοί του ήταν μαφιόζοι και γι΄αυτό τους παρακολουθούσε; Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο ήρθε σε κακιά στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέθεσε τον αρχηγό του και κυρίως έδωσε τη δυνατότητα σε μια απολογούμενη κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση.
ΥΓ. Εκλογές, άνοιξη και βάλε.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr
Σε παρατηρητη της σκηνης στην Ελλαδα απο ψηλα κι αποσταση κεινο που γινεται γρηγορα αντιληπτο ειναι, οτι στη πολιτικη ζωη του τοπου υπαρχουν βαθειες
ΑπάντησηΔιαγραφήδιαχωριστηκες γραμμες π~ ολο και βαθαινουν κι οξυνονται !!Οι πολιτικοι αντιπαλοι τρωγονται σαν τα σκυλια !!Σε τουτο συμβαλλουν και παιζουν σημαντικο ρολο κι οι ορκισμενοι στο καθηκον κι εργοδοτες τους γραφιαδες σαν τον κ. Μουμτζη !!
Η λογικη κι η εμπειρια λενε οτι τετοιες διαμαχες δεν οδηγουν στο καλο!!
Τουτο ειναι το τελευταιο μου σχολιο σ~αυτη τη κατευθυνση απο μενα !
Νασθε καλα ολοι σας κι κοιταχτε να μετριασεται τα λογια σας και τις αντιπαλοτητες !
Καλα Χριστουγεννα σ~ολους σας !!
Θα περιμένουμε με αγωνία να μας πεις αν ο Βαξεβάνης είναι κι αυτός γραφιάς και πουλημένος σε πολιτικούς εργοδότες.......
ΑπάντησηΔιαγραφήO Kαμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ενώπιον το Αλέξη κατηγόρησε τον Κοτζιά ότι για την συμφωνία των Πρεσπών χρηματίστηκε και έτσι ο Αλέξης τους παρακολουθούσε και τους 2 μήπως τον έχουν ρίξει στην μοιρασιά.
ΑπάντησηΔιαγραφή