Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Τολμάτε;


Το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι ερασιτεχνικό και ρομαντικό. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι επαγγελματικές και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Πολύ απλά, όποιος μπορεί να λειτουργήσει στο πλαίσιο το νόμου να συνεχίσει να λειτουργεί. Όποιος δεν μπορεί, να κλείσει. Λουκέτο! Τέλος! Κι αν χρειάζεται να μπει λουκέτο σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, ας μπει. Η κοινωνία δεν πάει μπροστά προσκυνώντας σώβρακα και φανέλες.

Δεν θα τολμήσει το πολιτικό σύστημα να τα βάλει με τις στρατιές των ορκ. Αυτό έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα. Αυτό λέει η λογική ότι θα γίνει και τώρα. Ότι το πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσει να κλωτσήσει για άλλη μια φορά το τενεκεδάκι λίγο πιο κάτω και μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος, όπως έχουν κάνει άπειρες φορές στο παρελθόν.

Ήταν σοκαριστικά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αλλά να

μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Εκτός κι αν έχουμε ξεχάσει τα γεγονότα στον τελικό του κυπέλου Ελλάδας στον Βόλο. Θα μπορούσαμε τότε να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς. Και αντί να βάλουμε μυαλό και να κινητοποιηθούμε, αφήσαμε τα πράγματα στην … ησυχία τους.

Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο των λαών. Είναι η σύγχρονη θρησκεία ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Σύμφωνοι! Ταυτόχρονα είναι και μία μεγάλη «μπίζνα». Και την ίδια ώρα ένα πεδίο που προσελκύει περιθωριακές ομάδες, οι οποίες έχουν συχνά ακροδεξιές καταβολές. Όλα αυτά είναι γνωστά. Και μη αντιμετωπίσιμα! Τουλάχιστον όχι με ευχολόγια.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιγνίδι. Ο πόλεμος στο πεζοδρόμιο και οι χαμένες ζωές δεν είναι κομμάτι αυτού του παιγνιδιού. Είναι εγκλήματα και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.  

Έχει αυτή η κυβέρνηση την θέληση να τα βάλει με τους χούλιγκανς; Με τους προέδρους των ΠΑΕ; Αν την έχει, την λύση στο πρόβλημα την γνωρίζει: Διάλυση των συνδέσμων, εφαρμογή των νόμων της αγοράς για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες, ουδεμία ανοχή σε θέματα παραβατικότητας. Κι αν χρειάζεται χρόνο, η Πολιτεία μπορεί να αναστείλει τα πρωταθλήματα και να ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

ΥΓ: Για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, υπάρχουν πρωταθλήματα για να παρακολουθήσει. Κι εκεί παίζουν ξένοι ποδοσφαιριστές, όπως και στην Ελλάδα. Τις περισσότερες φορές αρκετά καλύτεροι ποδοσφαιριστές…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά