Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι μισθό παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι & πρόεδροι ΔΣ


Καθόλου ευκαταφρόνητες δεν είναι οι αποδοχές που λαμβάνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων συγκριτικά με τα δεδομένα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας.

δήμαρχοι μεγάλων πόλεων των οποίων ο πληθυσμός είναι πάνω από 100.000 πολίτες, αμείβονται με το ποσό των 4.275 ευρώ. Σε αυτές τις περιοχές συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Αθηναίων και 16 ακόμα μεγάλων πόλεων(Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Πειραιάς, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος , Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά, Αχαρνές, Νίκαια, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος, Καλλιθέα).

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ. Το ίδιο ποσό με τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων λαμβάνουν και οι περιφερειάρχες, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες λαμβάνουν το ποσό των 3.206 ευρώ.

Τώρα όσον αφορά τους δήμους στο οποίους ο πληθυσμός είναι από

20.000 έως 100.000, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420 ευρώ, του αντιδημάρχου στα 1.710 ευρώ ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720 ευρώ.

Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω από 20.000 κατοίκους για τον δήμαρχο είναι 2.565 ευρώ, για τον αντιδήμαρχο 1.282, ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540 ευρώ.

 dailypost.gr

2 σχόλια:

  1. Λίγη σημασία έχει η αποζημίωση των αιρετών, αλλά η ικανότητα τους. Σήμερα σε έναν κόσμο πολυπολικό, στην κλιματική κρίση, στην επιστήμη και την τεχνολογία, στην τεχνική νοημοσύνη, στη ρομποτική αλλά και στην κρίση αξιών που διαπερνά τις σύγχρονες κοινωνίες, χρειάζονται απαντήσεις από ικανούς και καταρτισμένους ανθρώπους και όχι κομματόσκυλα και Celebrities που ψήνουν το ψάρι και από τις δύο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα τα διατυπωσες φιλε μου !Κι ειναι απαραιτητες ικανοτητες που θα πρεπει ναχει ο καθε εκλεγμενος, ιδιαιτερα δε στα μεγαλα κεντρα οπου λαμβανονται αποφασεις που επιδρουν/αντανακλουν στις κωμοπολεις και τα χωρια του κεντρου!
      Στα χωρια μας οι εκλεγμενοι πρεπει ναχουν το θαρρος κι ικανοτητες ωστε να προτεινουν τοπικες καλιτερευσεις καθε ειδους και κατευθυσης π.χ.να μην υπαρχουν στρουνγκες μεσα στα ορια του χωριου, οικοπεδα και χωραφια με ακοπα ξεροχορτα λογου πυρκαγιων και να γινοντα προτασεις για ικαλιτερευσεις της τοπικης ζωης. Η τεχνική νοημοσύνη και ρομποτική ειναι μαλλον θεματα των περιφερειακων κεντρων !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά