Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, δελτίο τύπου.



Σχετικά με τις δηλώσεις του Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα που αναφέρονταν στο πρόσωπό της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντωνίου, δήλωσε: Ο Νομός μας με ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Οι παραγωγικές τάξεις του Νομού και κυρίως οι έχοντες μεσαία και χαμηλά εισοδήματα βρίσκονται σε απόγνωση. Ειδικότερα οι αγρότες της Φθιώτιδας βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, τα προϊόντα να μένουν απούλητα, την ακρίβεια στα ύψη και τα χωριά τους να ερημώνουν. Το μήνυμα των αγροτών είναι ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι πρέπει επιτέλους να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανατροπή της κατάστασης αυτής.

Για να γίνει αυτή η ανατροπή απαιτείται η κινητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή όλων και κυρίως του πολιτικού και αυτοδιοικητικού προσωπικού του Νομού.


Οι αγρότες της Φθιώτιδας γνώρισαν το πραγματικό πρόσωπο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά την επίσκεψή του στο Νομό όταν αντί να συζητήσει με τους φορείς των αγροτών για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μοίρασε δις σε δημόσια έργα, σε μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με κλειστές πόρτες αποκλείοντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Η πολιτική αυτή συνεχίστηκε και με τη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με «επιλεγμένη» κομματική σύνθεση ώστε να αποκλειστούν όσοι δεν είναι ευχάριστοι στον Υπουργό και θέτουν ζητήματα έξω από την προκαθορισμένη ατζέντα. Όλα αυτά στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επικοινωνιακής πολιτικής.


Το γεγονός αυτό είχα υποχρέωση απέναντι στους αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους να το καυτηριάσω. Αυτό ενόχλησε τον κ. Νομάρχη Φθιώτιδας ο οποίος αφού το σκέφτηκε για ένα τριήμερο προχώρησε σε μια πρωτοφανή και άκρως αλαζονική ανακοίνωση.


Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Χειμάρας ότι ο ρόλος του αιρετού Νομάρχη δεν ταυτίζεται με αυτόν του κρατικού Νομάρχη, θέση την οποία κατείχε ο ίδιος κατά την περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Να υπενθυμίσω επίσης ότι ο κ. Χειμάρας ως βουλευτής είχε καταψηφίσει τη θεσμοθέτηση της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι όλοι κρίνονται ακόμη και οι αυτοδιοικητικοί, εκτός αν για τον ίδιο ισχύει το «αλάθητο του Πάπα».


Τον πληροφορώ επίσης ότι είμαι πολύ καλά ενημερωμένη και πληροφορημένη όχι μόνο από τα κέντρα εξουσίας, αλλά από τον ίδιο το λαό της Φθιώτιδας και για τα αγροτικά θέματα από τους αγρότες και τους θεσμικούς τους φορείς.


Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω να τιμώ το θεσμικό μου ρόλο και την ψήφο των πολιτών και να διεκδικώ μαζί με τον απλό πολίτη του Νομού την επίλυση των προβλημάτων του.


Τέλος όσον αφορά το ποιος έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου, αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες, όταν βλέπουν την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή να υπερφορολογεί τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να αδιαφορεί για το εισόδημα των αγροτών και να χαρίζει 28 δις των φορολογούμενων, χωρίς διαφάνεια και έλεγχο, στους τραπεζίτες.»





2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά