Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Δήλωση κ. Τόνιας Αντωνίου .






Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της βίας εναντίον των γυναικών (25 Νοεμβρίου) η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου δήλωσε:


«Η βία κατά των γυναικών είναι η πιο διαδεδομένη, αλλά και η πιο σιωπηρή μορφή βίας σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλα τα πολιτισμικά και οικονομικά περιβάλλοντα και αφορά γυναίκες όλων των μορφωτικών και οικονομικών επιπέδων. Δυστυχώς οι περισσότερες κακοποιημένες γυναίκες ανέχονται τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου ή άλλων μελών της οικογένειας κάτω από την πίεση του ευρύτερου οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος και κυρίως από φόβο για τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τις ίδιες αν αντιδράσουν και καταγγείλουν την κακοποίησή τους. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά η Πολιτεία παρέχοντας κάθε δυνατή προστασία στη γυναίκα που θα καταγγείλει την κακοποίησή της και θα ζητήσει βοήθεια από κρατικούς φορείς. Δυστυχώς το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2006 παρά τις θετικές του ρυθμίσεις δεν προέβλεψε πόρους και δεσμευτικά μέτρα για να μπορέσουν να δημιουργηθούν δομές κατάλληλες για τη στήριξη των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας. Το ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση τόλμησε για πρώτη φορά να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να καθιερώσει το πρόγραμμα «Σπάστε τη Σιωπή», σήμερα δεσμεύεται για νέες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καλυφθούν τα σημερινά κενά και να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Δεσμεύεται για την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων χώρων υποδοχής και στήριξης κακοποιημένων γυναικών, για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και για τη εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών δεν είναι ατομικό. Είναι ένα κατεξοχήν κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, που αντανακλά το επίπεδο πολιτισμού και προόδου της κοινωνίας μας, των θεσμών και του κράτους και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί»



1 σχόλιο:

  1. Μπα, μίλησε η κόρη του Τσοχατζόπουλου; Αυτού που στη ζωή του "τίμησε" τη γυναίκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά