Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Όμιλος Φίλων του Δάσους


Οι αγώνες του Ομίλου Φίλων του Δάσους την τελευταία πενταετία και πιο πρόσφατα των παραοίτιων Δήμων και της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης, έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα. Θεωρούμε θετική εξέλιξη την απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θέσει φραγμό στη μεταλλευτική δραστηριότητα που αναπτύσσει η εταιρεία ΕΛΜΙΝ Α.Ε. στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, καταπατώντας κάθε θεσμικό πλαίσιο προστασίας του Δρυμού. Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθ/δας θα πρέπει να στηρίξουν την απόφαση αυτή και να κατανοήσουν ότι ο εγκλωβισμός στη φιλοσοφία του πολιτικού κόστους και η στήριξη μιας ανάπτυξης χωρίς αρχές και αξίες, μόνο αδιέξοδα δημιουργεί στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον. Το περιβάλλον δεν θα πρέπει να μετριέται με ψήφους στις εκλογές.

Περιμένουμε τώρα από τη Διοίκηση να θέσει σε εφαρμογή την απόφαση αυτή. Ωστόσο βρίσκουμε ότι το θετικό αυτό βήμα είναι λίγο και δειλό. Θα έπρεπε να τεθεί φραγμός και στη μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρείας στην περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Δρυμού και επιπλέον, στο μέλλον, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αρνηθεί να συνυπογράψει εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων για οποιαδήποτε μελέτη ερευνητικής ή και εξορυκτικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Οίτης, μια περιοχή που μπορεί να αναπτύξει ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες, που θα σέβονται και θα προστατεύουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα θα στηρίζουν την τοπική κοινωνία.





Το ΔΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ Λαμία, 29-12-2008

Καραϊσκάκη 101, Λαμία 35100
Τηλ. & φαξ 22310-53350

e-mail : omfidas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά