Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Το μικρό αδελφάκι της ΝΔ


ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ο λύκος χαίρεται. Και τέτοια αναμπουμπούλα έχει καιρό να περάσει η χώρα. Εξ ου κι έχει βγει στο ξέφωτο ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ κόμματα τρέφονται από ακραίες καταστάσεις. Ο ΛΑΟΣ και, βεβαίως, ο πρόεδρός του δεν αποτελούν εξαίρεση. Ακόμη χειρότερα: η συγκυρία τούς διευκόλυνε καθώς η μια ακρότητα διαδεχόταν την άλλη. Πρώτα, ήταν οι δηλώσεις Κούγια και το υπόμνημα του ειδικού φρουρού Κορκονέα που άφησαν τους πάντες άφωνους. Ύστερα, ήταν η πρωτοφανής αγριότητα των επεισοδίων, με τις εκτεταμένες λεηλασίες και καταστροφές. Τέλος, ήταν η γραμμή παθητικής άμυνας που εδόθη από τον Παυλόπουλο στην Αστυνομία. Η κυβέρνηση ήθελε να αποφύγει πάση θυσία ακόμη ένα θύμα. Αυτό όμως δημιούργησε κενό νόμου και τάξης.

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ξεκίνησε πολιτικά. Τα ΄βαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι καλύπτει τους ταραξίες. Πού να ΄ξερε ότι σε λίγο ο καβγάς θα γινόταν τριγωνικός, με την Αλέκα να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι χαϊδεύει αυτιά κουκουλοφόρων. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο ΛΑΟΣ πρόλαβε τη Ν.Δ.- που σε λίγο άρχισε να «φωτογραφίζει» Αλαβάνο και Τσίπρα ως υποκινητές των επεισοδίων.

ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ αρχή. Μετά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανήλθε στα θέματα αστυνόμευσης. Και επιχειρεί να δράσει ως προπομπός της κυβέρνησης Καραμανλή στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και της σκληρής καταστολής. Δυστυχώς, το πετυχαίνει. Φαίνεται και από τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις των «μεγάλων» της κυβέρνησης- στους οποίους αρέσουν αυτά που λέει- και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των «μικρών», δηλαδή των απλών βουλευτών της Ν.Δ., που είναι σε γραμμή Καρατζαφέρη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΛΑΟΣ είναι το άσχημο μικρό αδελφάκι της Ν.Δ. Θα ΄λεγε κανείς ότι την τραβάει στα άκρα, αν δεν είχε η ίδια τα άκρα μέσα της.

Του Δημήτρη Μητρόπουλου ΤΑ ΝΕΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά