Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Το παραμύθι των stage

Χιλιάδες άνεργοι νέοι, κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι, πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι η νέα γενιά των 500 ευρώ, την οποία δημιουργεί η κυβέρνηση αυξάνοντας με εκρηκτικούς ρυθμούς τις θέσεις στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του Δημοσίου. Οι νέοι άνεργοι, ελπίζοντας ότι θα γλιτώσουν την ανεργία και θα διοριστούν τελικά στο Δημόσιο, χρησιμοποιούνται για να καλύψουν πολλές κενές οργανικές θέσεις, ιδίως στα νοσοκομεία και τους δήμους.
Πρόκειται για πόρτα εμπορίου ελπίδας και βόλεμα κομματικών ημετέρων», δηλώνει. Μάλιστα, όπως δείχνουν και οι προκηρύξεις, τα προγράμματα δεν συγχρηματοδοτούνται όλα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Κάποια χρηματοδοτούνται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο πνεύμα του πελατειακού συστήματος κινούνται και οι παρατάσεις, οι οποίες πλέον έχουν γίνει καθεστώς. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, μέσω των στέιτζ εγκλωβίζονται χιλιάδες νέοι άνεργοι ακόμη και για τέσσερα χρόνια στην υποαπασχόλησης και τις χαμηλών αμοιβών, 462- 555 ευρώ τον μήνα, «ελπίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί η υπόσχεση, που συστηματικά αφήνεται να διαρρεύσει από την κυβέρνηση για μονιμοποίησή τους στο Δημόσιο».
Η Στέλλα Φωτάκη, η οποία έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα στέιτζ στον Δήμο Καισαριανής δηλώνει:
«Εμείς καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά δεν μας δίνουν ούτε δώρο ούτε ένσημα, ενώ η μηνιαία αμοιβή μας είναι μόλις 480 ευρώ. Πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικοί να εμπορεύονται τις ελπίδες των νέων». Επιπλέον, υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες ένταξης στα στέιτζ είναι αδιαφανείς, ενώ ύστερα από 18 μήνες οι στέιτζερ παραμένουν άνεργοι. «Ζητήσαμε συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης, αλλά δεν λάβαμε απάντηση» δηλώνει, όπως έγινε και όταν απευθύνθηκαν στην ΚΕΔΚΕ και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες. «Οι στέιτζερ στους ΟΤΑ φτάνουν τους 8.000, αλλά τα περισσότερα παιδιά δεν βγαίνουν να μιλήσουν γιατί φοβούνται».
ΤΑ ΝΕΑ 22 Δεκ ο8

2 σχόλια:

  1. Η κα Στέλλα Φωτάκη όταν υπέγραφε τη συμβασή της δεν ήξερε οτι θα έπαιρνε μηνιαία αμοιβή μόλις 480 ευρώ και δεν θα έχει ούτε δώρο ούτε ένσημα???
    Όταν αυτή εντάχθηκε στο στέιτζ, οι διαδικασίες ένταξης ήταν διαφανείς???
    Οι συμβασιούχοι του στέιτζ καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" ή τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών γραφείων ??? και επιτέλους η Ελλάδα έχει περισσότερες "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" απο τη Γαλλία???
    Και τέλος οι πολιτικοί δεν θα σταματήσουν να "εμπορεύονται τις ελπίδες των νέων" όσο υπάρχουν νέοι ανασφαλείς που τσιμπάνε στο δόλωμα των πολιτικών.Εξάλλου οι πολιτικοί που έχουμε είναι αυτοί που μας αρμόζουν, γιατί εμείς τους ψηφίσαμε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε σχόλια , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ,ειδικότερα στη τελευταία παράγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά