Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Θα γελάσουμε με τη καρδιά μας....


Διαβάζουμε στον Τύπο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση…της κατάργησης του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα είναι μία μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ, θα είναι μία μεγάλη νίκη για κάθε ελεύθερο επαγγελματία και μικροεπιτηδευματία, που αντιτάχθηκαν, από την πρώτη στιγμή, στην κυβερνητική ρύθμιση.

Περιμένουμε όμως με πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για να γελάσουμε με την καρδιά μας, το πώς θα εξηγήσει ο σημερινός πρωθυπουργός την απάντηση που έδωσε μόλις πριν πέντε μήνες, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν ρωτήθηκε για την επιβολή του χαρατσιού στους ελεύθερους επαγγελματίες…Ιδού τι είχε απαντήσει: «Θα σας πω όμως το εξής: Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, μεσούσης μιας διεθνούς κρίσης…καλείσαι να επιλέξεις - εκλήθην αν θέλετε να επιλέξω, ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί. Τόσο πολιτικά, όσο και κοινωνικά και ηθικά, το συμπέρασμα για μένα είναι απλό: Εστιάζεις εκεί που υπάρχουν κέρδη, ή υπεραξίες και εκεί όπου, εν πάση περιπτώσει, εντοπίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό, μεγαλύτερο ζήτημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης…Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα εδώ. Όποιος δεν θέλει να το δει, είτε εθελοτυφλεί, είτε εκ του πονηρού λέει επιχειρήματα…Με αυτή την έννοια λοιπόν, θα σας πω ότι βεβαίως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν λαμβάνονται φορολογικά μέτρα, αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, το σέβομαι, το αναγνωρίζω. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που πρέπει η Πολιτεία να το κάνει. Και μια τέτοια είναι τώρα. Κυρίως λόγω της διεθνούς κρίσης και των επιπτώσεών της. Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό, πρέπει να το κάνεις με όσο γίνεται δικαιότερο κοινωνικά τρόπο».

Ο ίδιος λοιπόν είχε πάρει την δύσκολη αυτή απόφαση ως μέτρο, όπως έλεγε, για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο! Τώρα λέει θέλει να το πάρει πίσω για λόγους…κοινωνικής δικαιοσύνης. Και εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το επαναφέρει. Συμπέρασμα: Το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης στην αποχωρούσα κυβέρνηση το καθορίζουν οι δημοσκοπήσεις. Περί αυτού πρόκειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά