Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Βόμβα Παυλίδη στη ΝΔ !


Ο πρώην υπουργός Αιγαίου αρνείται να παραιτηθεί και επισείει την απειλή ανεξαρτητοποίησης από την ΚΟ της ΝΔ

Σε αδιέξοδο κινδυνεύει να βρεθεί η κυβέρνηση με την τροπή που παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας του εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση για εκβιασμό από συνεργάτη του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη . Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν εναγωνίως να βρουν λύση και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται παρασκηνιακά από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Παυλίδης δηλώνει σε όλους τους τόνους την αθωότητά του και αρνείται να παραιτηθεί για να διευκολύνει την παράταξή του, επιμένοντας ότι θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους.

Από την κυβέρνηση αποφεύγουν να αναφερθούν δημοσίως στην υπόθεση και παραπέμπουν, ως συνήθως, στη Δικαιοσύνη. Προτάσσουν το επιχείρημα ότι υπάρχει δικαστική εξέλιξη και κυρίως επιθυμούν χαμηλούς τόνους για να μη λάβει εκ νέου έντονη δημοσιότητα η υπόθεση. Οι παλαιότερες υποδείξεις για ανεξαρτητοποίησή του έχουν ξεχαστεί, αφού η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών δεν το επιτρέπει και εσχάτως παρατηρείται μια διελκυστίνδα μεταξύ Ρηγίλλης και βουλευτή ως προς το πολιτικό του μέλλον. Από το κυβερνών κόμμα επιθυμούν παραίτηση που θα τους διευκολύνει, ώστε να μην εμπλέκεται και η ΝΔ ώσπου να ξεκαθαρίσει δικαστικά η υπόθεση. Ο βουλευτής όμως δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στις πιέσεις και λέγεται από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη ότι τους απαντάει με το όπλο της «ανεξαρτητοποίησης», ώστε να τύχει της υποστήριξης του κόμματος στη διένεξη που έχει με τον εφοπλιστή και καταγγέλλοντα κ. Μανούση.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες εκφράζεται η εκτίμηση ότι για τη ΝΔ πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας της αυτοδυναμίας, αλλά ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει, αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Η αγωνία της κυβέρνησης είναι εμφανής και αποτυπώθηκε και χθες με την προσεκτική διατύπωση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κ. Ι.Τραγάκη, που όταν ρωτήθηκε από τον Ρ/Σ Αθήνα 9,84 αν το κυβερνών κόμμα ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, αν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή, είπε: «Εχω τοποθετηθεί ξανά πάνω σε αυτό το θέμα και θα ήθελα να σας πω ότι η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη με πρωτοβουλία του κ. Παυλίδη. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει ο ανακριτής και μετά θα κρίνουμε».

Προ ημερών ο κ. Τραγάκης είχε αναφέρει ότι η ΝΔ θα αποφασίσει ανάλογα με το περιεχόμενο του φακέλου που θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Ανάλογη θέση εξέφρασε πρώτος ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ελ.Ζαγορίτης , που έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Επισήμως η κυβέρνηση διατείνεται πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Και αυτό διότι, αν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή και υπάρχουν στοιχεία προς περαιτέρω διερεύνηση για τον κ. Παυλίδη και τους συνεργάτες του, τότε η ΝΔ δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Στην κυβέρνηση αναμένουν την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και την απόφαση του ανακριτή για την τύχη όχι μόνο του κατηγορουμένου κ. Π. Ζαχαρίου (επί σειρά ετών συνεργάτη του κ. Παυλίδη) αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκομένων, σε περίπτωση που ο ανακριτής διαπιστώσει ενδείξεις αξιόποινης συμπεριφοράς και η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Αρ. Παυλίδη, κατ΄ εφαρμογήν του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Καλώς να πάει στη Βουλή» φέρεται να λέει ο κ. Παυλίδης, ο οποίος αναζητεί συμμάχους στη ΝΔ για να τον υποστηρίξουν και επιμένει ότι η εξέλιξη της έρευνας, την οποία αυτός, όπως αναφέρει, προκάλεσε, θα αποδείξει «την αθλιότητα και την έκταση της συκοφαντίας».

Π ώς θα βγει από το αδιέξοδο η κυβέρνηση; Θα επιδιώξει να κινηθούν με αργούς ρυθμούς οι διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για να κερδίσει χρόνο. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμούν να προσφύγει η κυβέρνηση σε εκλογές με ανοικτή την «υπόθεση Παυλίδη» και θέλουν με οποιονδήποτε τρόπο να ξεμπερδέψουν με τον βουλευτή, αδιαφορώντας για το αν είναι ή όχι αθώος, αφού επικρατεί η λογική να μην έχει πολιτικό κόστος η ΝΔ. Ο βουλευτής τηρεί σκληρή γραμμή και δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει τη χάρη σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης, γι΄ αυτό και όλα είναι ανοικτά.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά