Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Όλα για την εικόνα τίποτα για τον πολίτη


Είχε πει αξιομνημόνευτα πράγματα – για 10η ή 11η φορά τα τελευταία 5 χρόνια – ο κ. Καραμανλής στην προηγούμενη, τυπική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τον ανασχηματισμό του «νέου ξεκινήματος». Αξίζει να θυμηθούμε μερικά (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 9/1/2009):

  • «Ζητώ να βάλετε τέλος σε κάθε καταναλωτική δαπάνη. Ταξίδια και εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με το χαμηλότερο δυνατό κόστος….Σκοπός είναι τόσο η αποφυγή περιττών δαπανών όσο και η πιο ορθολογική, η πιο αποτελεσματική άσκηση αρμοδιοτήτων…Η μείωση μπορεί να γίνει, είτε με συγχώνευση, είτε με κατάργηση φορέων. Κανένας νέος φορέας δεν θα δημιουργείται χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής». Τα ίδια θα ακούσουμε και σήμερα…
  • «Ζητώ πολλή δουλειά και μετρημένα λόγια», εντολή που ακολούθησαν όλοι οι υπουργοί.
  • «Οι προκλήσεις είναι πολλές και σύνθετες. Χρειάζεται, γι’ αυτό, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», πράγμα που αποδείχθηκε στη συνέχεια στην υγεία, στην ακρίβεια, στην πάταξη της εγκληματικότητας και αλλού.
  • «Άμεση ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, από κάθε υπουργείο, που θα τηρούνται στο ακέραιο. Χειροπιαστό έργο από τον καθένα. Οι αλλαγές να είναι ουσιαστικές και τα αποτελέσματα να φτάνουν στον πολίτη. Για κάθε περίπτωση, θα υπάρχει στενή παρακολούθηση και τακτικός απολογισμός». Όντως τα αποτελέσματα έφτασαν στον πολίτη που δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί. Η παρακολούθηση είναι στενότατη, όπως έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά