Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Μια καθαρή φωνή


Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η μεγαλύτερη παθογένεια της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας;

Ασφαλώς ο κομματισμός . Όσο καταστροφικός για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας ήταν παλιότερα ο χωρισμός των πολιτών σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα" άλλο τόσο και περισσότερο καταστροφικός είναι για τη σύγχρονη Ελλάδα ο κομματισμός.

Αποδυναμώνει και απογοητεύει όλα τα υγιή στρώματα της χώρας ιδίως της νεολαίας μας που μπορούν να οικοδομήσουν έναν πραγματικό λειτουργικό κοινωνικό ιστό, αφού οι κάθε φορά " κομματικά προσκείμενοι" έχουν περισσότερες ευκαιρίες για εξέλιξη.

Εκτρέφει την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, την αλαζονεία και γενικά αποδυναμώνει την ισχύ και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Μειώνει αισθητά τον κοινωνικό έλεγχο στους θεσμούς, οι οποίοι φαίνονται μερικές φορές απρόσβλητοι. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση να αλλάζει συλλήβδην όλη η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.

Τι εξυπηρετεί δηλαδή να αλλάζουν σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης ακόμη και οι διευθυντές των τελωνείων ; Και δεν μπορεί κάθε αλλαγή κυβέρνησης να συνεπάγεται ταυτόχρονα και τη δημιουργία μιας στρατιάς ανέργων κομματικών προέδρων οργανισμών ,διευθυντών , συμβούλων, ειδικών συμβούλων κλπ που καραδοκούν να επανακαταλάβουν τα πόστα τους στην επόμενη αλλαγή κυβέρνησης.
Αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σημείωση : Μια πεντακάθαρη φωνή που πιστεύω εκφράζει απόλυτα τους
πραγματικά νοήμονες πολίτες. Ας αφουγκραστούν οι πολιτικές ηγεσίες
και αυτές τις φωνές ,μήπως αυτός ο τόπος κάποτε ορθοποδήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά