Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

H ασφάλιση στην Ελλάδα είναι κοινωνική και όχι επαγγελματική



Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι η ασφάλιση είναι επαγγελματική επειδή ταυτίζεται ο εργοδότης με τον ασφαλιστικό φορέα και το οποίο δεν ανέτρεψε με συγκεκριμένα στοιχεία η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αληθές και ειδικότερα:

Από τους 396.346 που συνταξιοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο κατανέμονται ως εξής:

Στρατιωτικοί

107.663

Πολιτικοί Συνταξιούχοι

196.700 Απ' αυτούς μόνο το ήμισυ δηλαδή 98.000 περίπου είναι συνταξιούχοι που υπηρετούσαν στα Υπουργεία και εκπαιδευτικοί και είχαν εργοδότη το Κράτος ενώ οι υπόλοιποι 98.700 υπηρετούσαν σε Νομικά Πρόσωπα και είχαν εργοδότη τα Νομικά Πρόσωπα.

Θύματα Πολέμου 1912-1922

9.987

Θύματα Πολέμου 1940-1949

13.989

Σιδηροδρομικοί - ΟΣΕ

7.190

Δημοτικοί - Κοινοτικοί

28.170

ΟΓΑ - Εθνική Αντίσταση

24.395

Κληρικοί - ΤΑΚΕ

5.352

Βουλευτές

1.000

Καλλιτέχνες

2.000

Σήμερα οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Δημόσιο και στα Νομικά Πρόσωπα κατανέμονται ως εξής :

Υπάλληλοι των Υπουργείων Μαζί με τους Εκπαιδευτικούς

190.529

Υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ.

107.778

Υπάλληλοι Ν.Π.Ι.Δ.

77.389

Υπάλληλοι Ο.Τ.Α.

76.686

Από τα παραπάνω στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα οποία δεν παρουσίασε ως όφειλε η ελληνική κυβέρνηση, για να ανατρέψει τα επιχειρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντιλαμβανόμαστε ότι η ασφάλιση στην Ελλάδα είναι κοινωνική και όχι επαγγελματική.


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΑΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Ακούγωντας τον κύριο Κουτρουμάνο στο ραδιόφωνο τα πράγματα έχουν πολλές όψεις, μεγάλο ρόλο θα έχει και ο νόμος που θα παρουσιάσει και η κυβέρνηση της χώρας. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι γίνει θα γίνει με διάλογο με την ΑΔΕΔΥ, εγώ δεν πιστεύω ότι η ΑΔΕΔΥ θα ακολουθήσει το δρόμο της αποχώρησης κάτι που συνηθίζει. Όσο για το αν η Αγρότισσα, η Εργάτρια και η Ελεύθερη Επαγγελματίας πρέπει να φθάνουν στα όρια της ζωής τους για να πέρνουν μιά ψωροσύνταξη και κάποιοι να αντιμετωπίζονται ως προνομιούχοι, την απόφαση της ΕΕ κάποιοι είναι βέβαιο ότι την βλέπουν με άλλο μάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητούμενο δεν είναι να μπούμε όλοι σε ένα πιθάρι που έχει δύο πάτους και απέξω να βαράν με το ραβδί και να φωνάζουμε¨"ακούω!", όποιος ακούει πρώτος. Η διαίρεση της κοινωνίας και με το ασφαλιστικό έχει μετατραπεί σε έναν κοινωνικό εμφύλιο. Υπάρχουν και κατηγορίες εργαζομένων που δεν επιδοτούνται επειδή κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στρέψουμε τα όπλα κατά των αγροτών; Υπάρχουν εργαζόμενοι που πληρώνουν τους φόρους στο ακέραιο, επειδή δε μπορούν να κτρύψουν ούτε ένα Ευρώ. Θα πρέπει να στρέψουμε τα όπλα μας σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αν υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς κάποιοι που δεν καταθέτουν ειλικρινή φορολογική δήλωση;
    Σκοπός είναι να καταλάβουμε όλοι μας τι έχει συμβεί και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για όλους.
    [nima]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά