Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Καθαρή κοροϊδία !


Ένα χρόνο πριν, το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει 120.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για μαθητές για το Σεπτέμβριο του 2008. Δεν δόθηκαν ποτέ.

Φέτος, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πάλι τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το Σεπτέμβριο του 2009. Δεν θα προλάβει να τους δώσει.

Χθες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την, κατά Νέα Δημοκρατία, «τάξη του μέλλοντος». Μία τάξη, η οποία στήθηκε πριν από μία εβδομάδα, σε ένα κτίριο το οποίο δεν έχει ρεύμα. Μία τάξη χωρίς δασκάλους, μία τάξη χωρίς παιδιά και χωρίς πρόγραμμα. Είναι προχειρότητα και επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών.

Μετά από πέντε χρόνια πυροτεχνήματα, οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η πραγματικότητα στα σχολεία. Και μόνη «τάξη του μέλλοντος» για τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό, είναι η τάξη στα θρανία της αντιπολίτευσης.

Στην πολιτική δεν κρινόμαστε για αυτά που λέμε αλλά για αυτά που κάνουμε. Ο κ. Καραμανλής:

- Είχε μιλήσει για καλύτερες αποδοχές για τους εκπαιδευτικούς. Έχουμε πλήρη στασιμότητα. Είχε μιλήσει για ένα νέο σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει.

- Είχε μιλήσει για την κάλυψη των αναγκών φοίτησης όλων των νηπίων στο νηπιαγωγείο για τουλάχιστον έναν χρόνο. Είδαμε την υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων για έναν χρόνο, χωρίς απολύτως καμία πρόνοια. Αποτέλεσμα, οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

- Είχε μιλήσει για την επέκταση και ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου. Ούτε ένα νέο ολοήμερο σχολείο δεν έχει γίνει. Και βεβαίως, έχει εγκαταλειφθεί και ο σχεδιασμός για το ολοήμερο νηπιαγωγείο.

- Είχε μιλήσει για την αύξηση του αριθμού των υποτροφιών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Απολύτως τίποτα.

- Είχε μιλήσει για την αύξηση των φοιτητικών εστιών και των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών, ιδιαίτερα - λέει - στα ακριτικά πανεπιστήμια. Δεν έχει φτιαχτεί ούτε μία νέα φοιτητική εστία, ούτε μία νέα πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά