Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Τα καρπερά τα δέντρα εξακολουθούν κάποιοι να τα πετροβολούν



του Δημ. Κυριόπουλου, καθηγητή Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας

Η συνταγή παμπάλαια, απλή και δοκιμασμένη: πετροβολάς το δέντρο που κάνει καρπούς και εξυμνείς όχι την απλοχεριά της φύσης αλλά την πέτρα! Δε χρειάζεται να πούμε ποιος ήταν ο εμπνευστής της μεθόδου, διότι η αναφορά θα αποτελούσε προσβολή και ασέλγεια στη δημοκρατία.
Κάπως έτσι συμβαίνει και στη σύγχρονη εποχή με τα εργαλεία της. Τα καρπερά τα δέντρα εξακολουθούν κάποιοι να τα πετροβολούν. Μόνο που η πέτρα, το πρωτόγονο αυτό εργαλείο που αντέχει και θα αντέχει στο χρόνο, έχει αντικατασταθεί από ειδήμονες πάσης συνομοταξίας, από διαύλους που αναγάγουν την επικοινωνία σε στοχευμένες παραστάσεις.
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου είναι αδιαμφισβήτητα οι νικητές της επόμενης και της μεθεπόμενης μέρας μάλλον ενοχλεί. Και ενοχλεί πολύ. Με ευχάριστη διάθεση παρακολούθησα την επομένη της τηλεμαχίας την άοκνη προσπάθεια κύκλων (ομόκεντρων;) να πείσουν τον κόσμο για την ανωτερότητα του κατώτερου των περιστάσεων. Εκείνον που ως «καταλληλότερο» προσπαθούν τεχνηέντως και ποικιλοτρόπως να τον εμβαπτίζουν στην κολυμβήθρα της άφεσης των αμαρτιών και της επιχειρούμενης λοβοτομής των πολιτών. Προφανώς απέτυχαν. Όπως απέτυχε και ο «καταλληλότερος» να συσπειρώσει τους απογοητευμένους οπαδούς του που τους καταδικάζει να κυκλοφορούν με το άλικο γράμμα χαραγμένο στην πληγωμένη συνείδησή τους. Ένα άλικο γράμμα που στην ουσία δεν τους πρέπει. Όπως δεν πρέπει για κανέναν. Αυτή η απόδοση ταυτότητας είναι η αίσχιστη ύβρις απέναντι στους πολίτες, όπου αυτοί και αν ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά, ακόμα και όταν επιχειρείται να εμφανίζονται ως συνδαιτυμόνες των προπατορικών αμαρτημάτων άλλων.


Ο Γ. Παπανδρέου βγήκε κερδισμένος και από το ντιμπέιτ. Λέω «και», διότι το καθοριστικό στοίχημα το κερδίζει κάθε μέρα μέσα στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά